Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primăria le-a oferit câmpulungencelor un spectacol cu Jean Paler

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2163

În fiecare an, pe 8 Martie, Primăria Câmpulung organizează un spectacol dedicat Zilei Femeii. Nici anul acesta nu a trecut fără un asemenea eveniment, primarul Liviu Ţâroiu organizând un spectacol destul de frumos pentru doamnele şi domnişoarele din Câmpulung. 

b_400_250_16777215_10_images_2266_8-martie-cultura.jpgSpectacolul de 8 Martie, dăruit de către Primăria, care se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu”, a devenit o tradiţie pentru doamnele şi domnişoarele amatoare de gen. Asta pentru că, încă de pe 5 martie, au început petrecerile dedicate Zilei Femeii, iar pe 8 se desfăşoară cele mai multe astfel de evenimente. În timp ce multe femei preferă să meargă la localuri, altele aleg să participe la spectacolul oferit de către Primărie, deoarece este puţin mai diferit. 

Am întrebat şi noi câteva doamne de ce au ales să vină la acest spectacol, în loc să meargă la local. „Decât să mă duc să dau bani la local şi să nu înţeleg nimic, că este gălăgie, mai bine vin aici şi văd copiii aceştia frumoşi, care mereu mă încântă.”, a spus o doamnă. „Este mai aproape, stau la locul meu pe scaun, am putut să o aduc şi pe mama, care are 80 de ani, ei îi plac mai mult asemenea spectacole.”, ne-a mai povestit o femeie. „Cu banii daţi la local mai pun o diferenţă şi merg la munte. Sunt banii de drum deja. Şi la fel mă distrez şi aici.”, a continuat altă doamnă. 

La intrarea în sală, primarul Liviu Ţâroiu, alături de reprezentanţi ai Casei de Cultură şi ai Primăriei, le-a întâmpinat pe sărbătorite cu braţele pline de flori, dăruindu-le fiecăreia câte o garoafă şi o urare de „La mulţi ani”.

În deschiderea spectacolului, pe scenă a urcat consilierul şi directorul Casei de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu”, Sergiu Cicu. Acesta a vorbit despre eveniment, dar a făcut şi câteva urări celor prezenţi. „A devenit un obicei ca în sala Casei de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu”,  în fiecare an, de 8 Martie, să sărbătorim ceea ce are mai frumos Câmpulungul. Primăria şi Consiliul Local v-au pregătit un spectacol care să ajungă la sufletul dumneavoastră, pentru că, de fapt, este făcut din suflet.”, a spus Sergiu Cicu. 

b_400_250_16777215_10_images_2266_cultura-5.jpgÎn completarea lui Cicu a venit şi primarul Ţâroiu, care a ţinut să fie prezent atât pe scenă, cât şi în sală, alături de doamnele şi domnişoarele din acest oraş. Liviu Ţâroiu le-a făcut urări frumoase femeilor şi a vorbit, la rândul lui, despre spectacol. „Bine aţi venit la acest spectacol organizat în cinstea dumneavoastră de către Consiliul Local şi Primăria Municipiului Câmpulung. Vă doresc să fiţi sănătoase, să fiţi mereu frumoase, aşa cum sunteţi, să fiţi iubite, să aveţi o primăvară frumoasă, multă sănătate şi să vă bucuraţi de toţi cei dragi pe care îi aveţi aproape de dumneavoastră. Sunt convins că, împreună cu Sergiu şi colegii mei, am găsit varianta cea mai bună pentru acest spectacol. Îmi pare rău că nu suntem chiar o sală plină, dar vă mulţumesc celor care sunteţi prezente.”, a transmis Liviu Ţâroiu

Spectacolul a început cu Clasa de Canto Gina Pavel. Mai mulţi elevi au urcat pe scenă şi, prin melodiile interpretate, de la cel mai mic copil şi până la cel mai mare, au reuşit să creeze emoţii tuturor celor prezenţi, ba chiar şi lacrimi de bucurie. Sunt copii cu numeroase premii dobândite la nivel naţional, dar şi internaţional şi care s-au făcut cunoscuţi şi iubiţi pentru vocea lor frumoasă şi pentru faptul că, zi de zi, lucrează din greu, ca să evolueze în acest grup vocal, dar şi individual, chiar dacă sunt şi la grădiniţă, şcoală şi până la universitate. 

Un moment impresionant a fost când, în timp ce copiii cântau, primarul a revenit pe scenă şi le-a dăruit fetelor din grup câte o floare. Se vedea pe chipul lor bucuria, dar şi pe chipul părinţilor acestor copiii, care se aflau în sală şi îi ascultau cu sufletul la gură.

Şi ca emoţiile să nu se piardă din magia spectacolului oferit de elevii clasei de canto, aceştia, în timp ce cântau, au coborât de pe scenă cu microfonul într-o mână şi în mâna cealaltă cu flori. Interpretau versuri dedicate mamelor şi se perindau printre scaunele din sală, dăruind flori femeilor prezente. Întoarcerea lor pe scenă pentru a continua spectacolul a fost făcută în aplauzele tuturor.

Au demonstrat că sunt bine pregătiţi, prin repertoriul de cântece româneşti, dar şi de peste hotare, de la muzică veche şi până la melodii din zilele noastre, ba chiar au făcut şi ei declaraţii specifice zilei de 8 Martie mamelor, bunicilor, surorilor şi tuturor celor aflate în sală.  Elevii au invitat-o pe scenă pe Gina Pavel, cea care le este profesor de canto şi o a doua mamă. I-au dăruit flori şi i-au mulţumit pentru tot sprijinul. 

b_400_250_16777215_10_images_2266_paler.jpgDupă spectacolul oferit de către clasa de canto, pe scenă a urcat invitatul special al serii, Jean Paler, care a presărat evenimentul cu glume bune şi cu poveşti haioase, aşa cum bine o face de atâţia ani, motiv pentru care românii şi nu numai l-au aplaudat de fiecare dată la scenă deschisă. Şi cum un artist întotdeauna are vorbele la el şi bine alese, nici Jean Paler nu a făcut excepţie şi a făcut câteva urări, bineînţeles… în stilul său. „Vă urez „La Mulţi Ani! Să vă dea bunul Dumnezeu sănătate, de la cele mai micuţe, până la bunicuţe. Să aveţi parte de iubire, să oferiţi la rândul vostru iubire, iar noi, ăştia mai duşi cu pluta, să ne bucurăm de zâmbetul dumneavoastră, de faptele voastre… bune, rele… că doar nu o să găseşti numai femei bune, că doar noi suntem numai buni? Mai suntem şi ne... folosiţi şi ne… buni… şi ne…iubiţi! Văd priviri care sclipesc când spun asta. E firesc… am venit mai mult că mi-a spus Sergiu că, la noi, la Câmpulung, marea majoritate sunt singure…”, aşa a deschis spectacolul Jean Paler. 

Pe tot parcursul spectacolului oferit de comediantul Jean Paler, toţi cei prezenţi în sală au aplaudat şi au râs pe măsură. La fel ca la fiecare spectacol, artistul şi-a pregătit bine numărul şi a adus zâmbetul pe buze permanent tuturor invitaţilor, asta datorită bancurilor bune spuse de acesta, al felului în care a prezentat numeroase trăiri şi poveşti. Artistul a stat pe scenă mai mult decât îşi propusese, asta pentru că toata sala îl aplauda în continuu. 

După ce Jean Paler şi-a terminat numărul, pe scenă a urcat Bianca Popescu, cunoscută de musceleni pentru implicarea la multe spectacole şi pentru melodiile interpretate, chiar şi în imnul Festivalului Internaţional „Stars of Song”, care, an de an, la Câmpulung, strânge copii de peste hotare într-un concurs extraordinar. 

b_400_250_16777215_10_images_2266_8-martie-cultura2.jpgSeara s-a încheiat cu Marius Bălan, artistul din Piteşti care s-a făcut cunoscut încă de mic pentru talentul său, iar mai târziu, în 2012, pentru participarea la Vocea României, în 2017 pentru participarea la preselecţii la Eurovision, iar între aceşti ani s-a implicat în colaborări cu mai mulţi artişti celebri, ba chiar a scos şi câteva melodii de suflet cu Nico, destul de apreciate de ascultători. Marius Bălan a interpretat melodii din repertoriul unor artişti consacraţi şi binecunoscute de toţi cei prezenţi în sală. Spunem „toţi” şi nu „toate” asta pentru că în sală s-au mai strecurat şi câţiva bărbaţi, din dorinţa de a împărtăşi clipe frumoase alături de soţiile lor, într-o zi de sărbătoare. 

La finalul spectacolului ne-am strecurat printre cozile de femei făcute la ieşire şi am mai cerut câteva păreri despre spectacol. „Mi-a plăcut mult. Copiii m-au emoţionat. Nu aţi văzut fetiţele acelea mici ce frumos au cântat?”, „A fost frumos, parcă aş mai fi vrut să stau”, „Ce să spun? Jean Paler a fost la fel ca în emisiunile în care îl urmăream la televizor, amuzant”, „Parcă ar merge un astfel de spectacol şi o dată pe lună”, ne-au declarat câteva doamne. 

Şi încheiem prin a spune, despre femei, că nu sunt egale cu bărbaţii, ci pe deplin superioare. De ce? O explică şi mari gânditori ai lumii. „Orice i-ai da unei femei, ea îl va îmbunătăţi. Dacă îi dai iubire, ea îţi va oferi un copil. Dacă îi dai o casă, ea îţi va oferi un cămin. Dacă îi dai alimente, ea îţi va pregăti masa, Dacă îi dai un zâmbet, ea îţi va da inima ei. Pentru că femeia înmulţeşte şi sporeşte tot ce i se oferă”. Citat din romancierul britanic  William Golding. Una peste alta, spectacolul a fost bine primit de către reprezentantele sexului frumos din Câmpulung, care aşteaptă astfel de evenimente mai des din partea Primăriei. Diana BUMBENECI

The most visited gambling websites in The UK