Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Gafă a prefectului la videoconferinţa susţinută cu ministrul interimar al Educaţiei Emilian Dragnea spune că la „Carol I” nu există autorizaţie sanitară de funcţionare!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1095

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_August_2412_Clipboard14.jpgÎn cadrul unei videoconferinţe susţinute recent cu ministrul interimar al Educaţiei, prefectul judeţului Argeş a declarat că patru unităţi de învăţământ nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Emilian Dragnea nu a venit, însă, cu temele făcute şi a comis o gafă la microfon, susţinând că printre instituţiile de învăţământ vizate se numără şi Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”. Nu ştim de unde a venit încurcătura, dar, cu certitudine, la cum arată această şcoală de renume a judeţului Argeş, nu credem că nu ar avea autorizaţie sanitară de funcţionare.

„S-au analizat pentru fiecare judeţ în parte situaţia pregătirii anului şcolar, în special a unităţilor şcolare din punct de vedere al existenţei condiţiilor de autorizare, la securitate la incendii şi autorizaţii sanitare de funcţionare. În judeţul Argeş trebuie să spun că avem patru unităţi care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Este vorba despre Liceul „Carol”, din Câmpulung, care este în curs de întocmire a documentaţiei, şi trei unităţi rurale din Bălileşti, Mălureni şi Stoeneşti, care au probleme cu asigurarea apei potabile curente.”, a precizat Emilian Dragnea. Din păcate, prefectul judeţului demonstrează încă o dată că nu cunoaşte realitatea din teren. Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” din Câmpulung a primit autorizaţia sanitară de funcţionare în anul 2003, document care se eliberează o singură dată. Anual, sunt controale făcute, care să ateste dacă datele trecute iniţial sunt corecte. I-am putea aminti domnului prefect şi faptul că unitatea de învăţământ câmpulungeană este considerată a fi una dintre cele mai moderne şi mai dotate din întreaga ţară, ceea ce ar face aproape imposibil ca aceasta să funcţioneze fără autorizaţie. Probabil, încurcătura a venit de la modificarea numelui din Colegiul Pedagogic „Carol I” în Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, însă spaţiile şi locaţiile unde se desfăşoară procesul instructiv-educativ au rămas aceleaşi, indiferent de denumire. Cel mai probabil, reprezentanţii Prefecturii îşi vor da seama de greşeala făcută şi vor remedia situaţia. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK