Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Doar cei care obţin vize de flotant până pe 29 iulie pot vota primarul la Câmpulung

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 334

La finele lui ianuarie, Guvernul a aprobat forma finală, cu amendamente, a proiectului de lege privind alegerile locale. Principalele amendamente adoptate au vizat perioada pentru care este permis votul celor cu vize de flotant. Astfel, perioada a fost instituită la 60 de zile. Numărul semnăturilor, o cerinţă a mai multor organizaţii civice, care au solicitat înlesnirea şi facilitarea modului de înscriere în cursa electorală a candidaţilor independenţi, a fost respectat, agreat şi adoptat, respectiv numărul de semnături a fot redus de la 1% la 0,5% din lista electorală din localitatea respectivă pentru depunerea candidaturilor. 

Motivaţia invocată pentru mărirea perioadei, de la 45 de zile, câte era înainte, la 60 de zile a termenului când se obţine viza de flotant înainte de alegeri, a fost de stopare a situaţiilor în care primari în funcţie dau vize de flotant unui număr mare de persoane cu puţină vreme înainte de alegeri, persoane care votează apoi în favoarea lor.

USR-PLUS s-a opus instituirii acestui prag, considerând-o o restricţie care va afecta un număr foarte mare de cetăţeni, studenţi, tineri în general, care nu vor putea vota la alegerile locale.

În acest caz, 29 iulie este ultima zi când se poate obţine viza de flotant valabilă pentru alegerile din 27 septembrie 2020. Persoanele care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală cu mai puţin de 60 de zile înaintea datei scrutinului îşi vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, oraşul, municipiul în care au avut reşedinţa sau domiciliul anterior celor 60 de zile. În acest caz, cetăţenii vor vota pe lista suplimentară. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK