Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Angajaţii şi contribuabilii „încinşi” nu intră în Primăriile Schitu Goleşti, Poienarii de Muscel, Cetăţeni şi Godeni

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 669

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2489_23.jpgDin al doilea lot de primari care s-au dotat cu termometre, conformându-se obligaţiei după intrarea în starea de alertă, fac parte liberalii Tudorel Vasile Miriţă, care a achiziţionat produsul destul de repede după relaxarea restricţiilor, Ion Banzea, Claudius Ciobanu şi social-democratul Ion Pădureanu, care a accesat SICAP în aceeaşi zi cu vecinul de la Schitu Goleşti. Înaintea lor şi, în unele situaţii, înainte de încheierea stării de urgenţă, au dat curs obligaţiei de a măsura temperatura angajaţilor şi cetăţenilor cu treabă la Primărie edilii de la Câmpulung, Bughea de Sus, Bughea de Jos, Valea Mare Pravăţ, Mihăeşti, Bălileşti, Coşeşti, Hârtieşti şi Lereşti.     

Autorităţile de la Schitu Goleşti au procurat dispozitivul menit să înlesnească accesul în instituţie, pe baza temperaturii corporale, de la un vânzător din Baia Mare. Achiziţia s-a produs pe 19 mai, la preţul de 370 lei, cel mai mic găsit pe piaţă de edilul de la Schitu Goleşti. De altfel, dintre toţi primarii musceleni, Tudorel Vasile Miriţă a cheltuit cel mai puţin pe instrumentul care îi împiedică pe angajaţii şi contribuabilii prea „încinşi” să intre în Primărie. Firma maramureşeană Econfort Web SRL descrie ce atribute are produsul comercializat: „Termometrul digital cu infraroşu non-contact poate măsura temperatura corporală, dar şi pe cea a obiectelor. Intervalul de temperatură măsurabilă variază de la 32 grade C, la 42,5 grade C, în cazul temperaturii corporale, şi de la 0 grade C, la 60 grade C, în cazul obiectelor. Măsurarea temperaturii în zona frunţii cu ajutorul acestui termometru este simplă şi se realizează doar prin apăsarea unui buton. Acesta poate afişa rezultatele în grade Celsius sau Fahrenheit. Distanţa de măsurare: 5 - 15 cm. Măsurare foarte precisă: Dispozitivul are o marjă de eroare foarte mica, fiind mai precis decât termometrele standard cu mercur. Daca valoarea măsurată depăşeşte nivelul de alarmă, se vor emite 3 semnale acustice. Tehnologia infraroşu face ca acest termometru să poată măsura temperatura suprafeţei obiectelor. Totuşi, termometrul nu poate măsura temperatura internă a unui obiect. Detalii produs: Timp de răspuns: 0,5 s; Memorie: 32 de temperaturi; Dimensiune: 74 x 149 x 43 mm; Greutate: 172 grame; Ecran LCD iluminat.”

Colegul de partid de la Cetăţeni, Claudius Ciobanu, şeful singurei Primării din Muscel şi din Argeş, în care s-a înregistrat îmbolnăvirea unui angajat, cu consecinţa izolării tuturor colegilor intraţi în contact cu el, s-a dotat cu termometru pe 27 mai. Atunci a fost realizată achiziţia, la preţul de 451 lei. Furnizorul este o firmă din Iaşi, Quartz Matrix SRL, care a livrat în comuna de la margine de Muscel „termometrul cu infraroşu, fără contact, care ajută la măsurarea temperaturii corpului, a temperaturii ambiante şi a temperaturii suprafeţelor. Este igienic şi sigur, având în vedere că măsurarea se realizează fără a lua contact cu pielea. Specificaţii: Distanţa de măsurare: 5 cm ~ 15 cm; Interval de măsurare: 32 ~ 42,9°C; Acurateţe de măsurare: ± 0,2°C/ ± 0,36°F; Rezoluţia: 0,1°C/ 0,1°F; Temperatura de depozitare: -20 ~ 60°C (-4 ~ 140°F) ≤ 80% RH, 760 ~ 1060 hpa; Temperatura ambientală de operare: 16 ~ 35°C (60,8 ~ 95°F) ≤ 80% RH, 760 ~ 1060 hpa; Putere de emisie: Standard 0,95; Dimensiuni: 141,1 x 89,6 x 38 mm; Greutate: 97 grame.”

Faţă de colegul liberal de la Schitu, Ion Banzea, de la Poienarii de Muscel, a optat pentru un instrument de măsurare a temperaturii destul de scump. 571,20 lei a dat edilul pe produsul livrat de SC Teom Tech SRL, din Sibiu, care îşi laudă astfel marfa. „Termoscaner infraroşu. Termoscaner COVID-19. Termoscaner coronavirus. Termometru infraroşu non contact, import Polonia cu Aviz CE, ROHS, TUV Germania. Încadrare în dispozitiv medical! Termoscaner instituţii. Obligatoriu pentru scanarea temperaturii umane! Permite măsurarea rapidă şi imperceptibilă, în special, la sugari şi copii mici, chiar şi în timpul somnului. Igienic, multifuncţional, măsoară temperatura corpului, temperatura obiectelor şi temperatura aerului. Rapid și ergonomic, uşor, simplu, are o funcţie de alarmă sonoră şi vizuală la temperaturi ridicate. Are un ecran iluminat, o memorie de 25 de rezultate de măsurare. Domeniu de măsurare: corp 32 - 42,9 grade C, obiect 0 - 99,9 grade C, scara de citire: 0,1 grade C - precizie 0,1 grade C / 0,1 grade F, alarmă de febră: ecran verde <37 grade C; culoarea ecranului roşu > 37,9 grade C; Distanţa senzorului termometrului faţă de obiect 5-10 cm; Greutate: 75 g; Dimensiuni: 168 x 54 x 44 mm.”, este descrierea produsului cumpărat, pe 20 mai, de Primăria Poienarii de Muscel. 

Pe 19 mai, s-a produs o achiziţie similară la Godeni, unde şi pentru dotarea cu dispozitivul obligatoriu a fi folosit în starea de alertă s-a menţinut colaborarea cu un furnizor mai vechi, SC Terra Bild SRL, din Şelimbăr-Sibiu. Firma sibiană i-a vândut lui Ion Pădureanu termometrul cu 510,51 lei. Caracteristicile principale ale termometrului digital cu infraroşu non-contact sunt: măsurarea rapidă a temperaturii (o secundă); ecran inteligent; senzor de precizie medicală; ecran mare de citire; alarmă pentru detectarea febrei. 

The most visited gambling websites in The UK