Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Găsit incompatibil, la prima instanţă, Vicelui Mărgărin Blidaru i s-a respins cererea de anulare a raportului ANI

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1413

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Octombrie_2426_Clipboard18.jpgPotrivit unui comunicat emis pe 23 aprilie 2019 de Agenţia Naţională de Integritate, viceprimarul municipiului Câmpulung, Şerban Mărgărin Blidaru, a fost găsit incompatibil, după ce, timp de un an, ar fi ocupat, în acelaşi timp, funcţia de viceprimar şi cea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii de Muzică Câmpulung. Vicele a contestat raportul ANI în instanţă, iar cererea i-a fost respinsă ca neîntemeiată, urmând să se adreseze instanţei superioare.

În comunicatul emis de ANI se arată, printre altele, că Şerban Mărgărin Blidaru, în perioada 24 iunie 2016 - 28 septembrie 2017, a deţinut şi exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local în Consiliului de Administraţie al Şcolii de Muzică Câmpulung, încălcând astfel prevederile art. 87, alin. (1), lit. d), din Legea nr. 161/2003. „Nu îmi fac probleme, am doar trei procese verbale semnate, două în septembrie şi unul în octombrie 2016, la Şcoala de Muzică din Câmpulung. Sunt procese verbale de constituire a unei comisii metodice. Voi urma calea legală care se impune.”,  a declarat viceprimarul municipiului Câmpulung. Nu şi-a făcut probleme, dar a pierdut procesul pe care l-a deschis la Curtea de Apel Piteşti, prin care a cerut anularea raportului de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate. După o amânare, instanţa s-a pronunţat luni, 7 octombrie 2019, respingând cererea viceprimarului ca neîntemeiată.

Contactat, Şerban Mărgărin Blidaru ne-a spus că va ataca decizia Curţii de Apel Piteşti, imediat ce va primi motivarea deciziei: „Avocatul meu o să facă contestaţie mai departe, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Motivarea nu este încă gata, durează vreo 30 de zile, iar după ce o primesc, am termen 15 zile pentru atacarea deciziei Curţii de Apel. Aştept să văd ce a motivat domnul judecător, mai ales că acum s-a modificat legea şi, acum, ai voie, ca viceprimar, să fii în Consiliul de Administraţie. Cei de la ANI s-au legat că era până să se modifice Legea 161/2003, în 2017, când s-a modificat articolul 87.”

Potrivit legii, funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean este incompatibilă cu: funcţia de consilier local; funcţia de prefect sau subprefect; calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia; funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al Consiliului de Administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice; funcţia de preşedinte sau de secretar al Adunărilor Generale ale Acţionarilor sau Asociaţilor la o societate comercială; funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în Adunările Generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în Adunarea Generală a unei societăţi comerciale de interes naţional; calitatea de comerciant persoană fizică; calitatea de membru al unui grup de interes economic; calitatea de deputat sau senator; funcţia de ministru, secretar de stat, subsecretar de stat sau o altă funcţie asimilată acestora; orice alte funcţii publice sau activităţi remunerate, în ţară sau în străinătate, cu excepţia funcţiei de cadru didactic sau a funcţiilor în cadrul unor asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale. Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti nu pot deţine, pe durata exercitării mandatului, funcţia de consilier judeţean. Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice şi al creaţiei literar-artistice. Isabela FILIP

The most visited gambling websites in The UK