Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Constructorii Cotescu şi Pătrăşcan, concurenţi şi pentru renovarea casei care va găzdui medici

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 458

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Septembrie_2420_Clipboard16.jpgAceiaşi constructori, Ion Cotescu şi Ion Pătrăşcan, au luptat să câştige şi o lucrare scoasă la licitaţie de Primărie, care intenţionează să renoveze o casă situată pe strada cu Sera, pentru a-i da destinaţia de spaţiu de cazare pentru medicii veniţi să profeseze la Câmpulung. Deşi cu un spital de talia celui de la Mioveni la o azvârlitură de băţ de Câmpulung, este greu de crezut că se vor înghesui doctorii în municipiul nostru. În fine, autorităţile se ţin - vorba vine - de programul de investiţii al anului 2019, în care figurează şi acest imobil din strada Maior Gâldău, nr.28, fosta „Casă Cenuşă”. Ne referim la încă o lucrare întârziată, cum sunt toate investiţiile Primăriei, în cazul căreia, potrivit SICAP, procedura de achiziţie s-a încheiat pe 6 august 2019, cu desemnarea constructorului And Secom Intexim. Abia pe 18 septembrie a fost anunţat câştigătorul, care a avut o ofertă de 477.176,75 lei.       

Pe 21 iunie 2019, Primăria Câmpulung îşi manifesta, pe site-ul de profil, intenţia de a selecta firma care îi oferă preţul cel mai scăzut pentru investiţia de „Modernizare şi extindere a imobilului situat în strada Maior Gâldău, nr.28”. Contractul de lucrări a avut o valoare estimată la 601.822,50 lei, alcătuită din: servicii de proiectare - 21.063 lei; asistenţă tehnică din partea proiectantului - 5.950 lei, execuţie a lucrărilor - 574.809,50 lei. 

Ofertele au fost aşteptate până pe 12 iulie 2019, după care au intrat în analiza comisiei formate din Sorin Bălăşcan (preşedinte cu drept de vot), Roxana Tătulescu, Rozalia Popa, Nicolae Crânguş, Mihaela Bădescu (membri) şi Bogdan Popescu (membru de rezervă). „Până la termenul limită de depunere a ofertelor nu au fost primite contestaţii împotriva documentaţiei de atribuire/solicitărilor de clarificări la documentaţia de atribuire şi/sau răspunsurilor autorităţii contractante la solicitările de clarificări”, se menţionează în procesul-verbal al şedinţei de accesare a ofertelor. 

Asocierile de firme înscrise în procedura menită să „producă” un constructor pentru planurile Primăriei de înălţare a imobilului, pentru a-i mări capacitatea de cazare a unor specialişti dispuşi să se mute, cu serviciul, la Câmpulung, au fost două la număr: SC Sercop ADN SRL şi SC Mitoi Proiect SRL; SC And Secom Intexim SRL şi SC Asix Design SRL. Ambele s-au calificat pentru etapele următoare ale procedurii, finalizate cu obţinerea contractului de către firma lui Ion Cotescu. 

Tot legat de clădirile Primăriei, autorităţile caută un proiectant pentru realizarea unei documentaţii de avizare a lucrărilor de intervenţie - D.A.L.I., având ca obiect imobilele situate în strada Negru Vodă, nr.113, strada Negru Vodă, nr.130, strada Matei Basarab, nr.36, şi strada Negru Vodă, nr.214. Cerinţele autorităţii contractante constau în elaborarea documentaţiei precizate şi a documentaţiei certificatului de urbanism, precum şi a documentaţiilor pentru avize, conform certificatului de urbanism (mediu, utilităţi, etc.). Valoarea totală estimată a studiului comandat de Executiv se ridică la 160.650 lei. Criteriul de selecţie îl constituie preţul cel mai scăzut. Pe 9 septembrie 2019 s-a încheiat prima fază a procedurii, cea a depunerii ofertelor, termenul pentru evaluarea tehnică şi cea financiară fiind 9 octombrie 2019. Pe SICAP, la secţiunea rezervată acestei achiziţii a municipalităţii, nu apare nicio menţiune referitoare la firmele interesate să prindă acest contract, ceea ce ne conduce la ideea că fie  nu s-a înscris nimeni, fie subalternii lui Liviu Ţâroiu, în bunul lor obicei de a presta în reluare, nu au transmis informaţiile privind participarea la licitaţie. Magda BĂNCESCU

The most visited gambling websites in The UK