Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

După ce autorităţile locale au dărâmat teatrul de vară, Seri de film în parcare!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 785

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2317_Clipboard01.jpgÎn perioada 14-16 septembrie 2018, Fundaţia Pro Patrimonio va organiza un Festival de promovare şi activare a patrimoniului cultural din Câmpulung Muscel. Evenimentele care se vor derula fac parte din programul „3 Doors, 3 Countries” - un proiect intercultural coordonat de Fundaţia Pro Patrimonio, în parteneriat cu Grecia şi Bulgaria, susţinut de Goethe Institute şi Cultural Management Academy. În cadrul acestui proiect, trei echipe diferite vor documenta şi vor prezenta bogăţia culturală a trei oraşe (Câmpulung Muscel - România, Hydra - Grecia şi Veliko Târnovo - Bulgaria), în contextul asemănărilor şi deosebirilor dintre ele în spaţiul balcanic, dar şi al oportunităţilor de colaborare.

 

Potrivit unui comunicat de presă, „3 Doors, 3 Countries” este un proiect, dar şi o aventură interculturală lansată de Fundaţia Pro Patrimonio în cadrul programului Institutului Goethe, CMA - Cultural Management Academy 2017-2018 - prin care trei oraşe, din trei ţări şi trei contexte diferite, răspund la provocarea de a testa trei tipuri de uşi fizice şi metaforice: uşile trecutului, în spatele cărora se cercetează şi se interoghează patrimoniul material şi imaterial abandonat, necunoscut şi poveştile acestuia, şi se angajează comunitatea în procesul de redescoperire a unei mărci identitare din trecut; uşile viitorului, acelea care se deschid către metode creative de a pune în lumină locuri publice; uşile vecinului, acelea care ne introduc spre confruntarea clişeelor ţărilor vecine şi ale celor proprii, dar şi spre mijloace de colaborare cu vecinii din Balcani prin meşteşug şi design, în procesul creării unui obiect ce reprezintă locul de unde provine. Hărţile, întrebările şi descoperirile din Câmpulung Muscel (România), Hydra (Grecia) şi Veliko Târnovo (Bulgaria) vor fi documentate şi prezentate ca mărturii ale unui proiect pionier ce semnalează bogăţia culturală a fiecăruia dintre aceste trei locuri, în contextul asemănărilor şi deosebirilor dintre ele în spaţiul balcanic, dar şi al oportunităţilor de colaborare. În cadrul acestui proiect, Fundaţia Pro Patrimonio va organiza un Festival de promovare şi activare a patrimoniului cultural din Câmpulung Muscel, în perioada 14-16 septembrie 2018, după următorul program:

=Vineri, 14 septembrie

10.00-15-00: Muzeul la cutie - Atelier pentru copii, la Vila Golescu.

16.30-19.30: După-masa de meşteşuguri, în curtea Vilei Golescu.

20.00-22.00: Seară de film în oraş 1, scurtmetraje dedicate celor mici, în colaborare cu Animest.

=Sâmbătă, 15 septembrie

10.00-13.00: Aventura culturală - „Pe urmele arhitectului Berechet”.

13.00-15.00: Prezentări şi degustări, la Vila Golescu.

20.00-22.00: Seară de film în oraş 2, scurtmetrajul „Splendida Moarte Accident” şi lungmetrajul „Titanic Vals”.

=Duminică, 16 septembrie

17.00-19.00: Expoziţia suport a scurtmetrajului „Splendida Moarte Accident”.

20.00-22.00: Seară de film în oraş 3, film surpriză din Balcani.

Serile de film, dedicate atât copiilor, cât şi adulţilor, se vor derula în perioada 14-16 septembrie 2018, începând cu ora 20.00. Cinematograful în aer liber va fi instalat în centrul oraşului, în parcarea de lângă Biblioteca Municipală „Ion Barbu”, adică exact pe locul unde a funcţionat cândva Grădina de vară a Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, din Câmpulung, care a fost dărâmată de autorităţile locale, în frunte cu primarul Liviu Ţâroiu, şi transformată într-o parcare! O palmă mai mare dată pe obrazul celor din administraţia locală nici că se putea! 

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK