Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

O vulpe cu doi pui s-au domesticit şi trăiesc în armonie cu sătenii din Rucăr

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 709

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2499_27.jpgO vulpe şi cei doi pui ai săi au renunţat la traiul incert din pădure şi au ales să trăiască în siguranţă în mijlocul oamenilor. Se întâmplă la Rucăr, unde sălbăticiunile s-au adaptat perfect condiţiilor oferite de noul habitat, ducând o viaţă domestică în perfectă armonie cu sătenii care le hrănesc. Sunt şi unele persoane care se tem pentru viaţa lor şi vor ca animalele să fie duse într-un centru specializat pentru a fi învăţate să se descurce singure.

Vulpea şi puii săi şi-au găsit adăpost într-o casă aflată în construcţie, în zona podului peste râul Dâmboviţa, aflat acum în reabilitare. Nu se mai sperie de oameni şi umblă nestingheriţi pe străzi, cerşind mâncare, fără a se apropia însă de coteţele de păsări ale sătenilor. „Au vizuina într-o casă care se construieşte în zona podului, i se zice „podul negru”, lângă un depozit de materiale de construcţii. Acolo a fătat vulpea-mamă şi nu a mai plecat. S-au domesticit, ies fără frică pe stradă, chiar şi ziua-n amiaza mare. Lumea se duce şi le dă mâncare, chiar o femeie mi-a povestit că atunci când se ducea spre casă le-a strigat şi au ieşit să primească hrană. Pui se plimbă aşa, hai-hui, intră prin depozit, se joacă...Şi-au schimbat total comportamentul, ar putea deveni animale de companie. Faptul că oamenii le dau de mâncare le-a făcut uite că sunt animale de pradă, că vânează.”, ne-a declarat un localnic. Sunt şi oameni care cred că vulpile nu sunt în siguranţă, asta pentru că nu toţi sătenii sunt iubitori de animale, şi ar vrea să fie duse într-un loc sigur unde să înveţe să se readapteze traiului din sălbăticie. „Nu atacă păsări sau altceva, dar mi-e teamă să nu vină careva să aibă altă impresie despre ele şi să le omoare. Pentru că sunt şi oameni răi, un om cu suflet bun n-ar putea să le omoare. Nu poţi să ştii ce e în mintea unor aşa-zişi şmecheri băuţi, sunt tot felul de nemernici. Puii, dacă nu sunt învăţaţi să vâneze, niciodată nu vor vâna, vor sta ca urşii, la cerşit. Trebuie duşi într-un centru special, pentru că nu sunt adaptaţi vieţii în sălbăticie.”, crede bărbatul care ne-a pus la dispoziţie şi fotografiile cu puii de vulpe jucându-se prin curtea imobilului aflat în construcţie. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK