Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Zeci de gospodării din Muscel, afectate de inundaţii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 611

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2493_20.jpgPrefectul Emanuel Soare a participat joi la o videoconferință, organizată de Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu subprefecții Adrian Bughiu și Andrei Ciungu, șeful ISU Argeș, Bogdan Olar și directorul Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, Bogdan David. Prefectul județului Argeș a primit asigurări că se vor primi bani de la Guvern pentru combaterea efectelor inundațiilor. 

În acest sens, în conformitate cu Ordinul Prefectului 171/2019, s-au format comisii mixte de evaluare a pagubelor produse de inundații, din care fac parte reprezentanți ai ISU, ai ABAAV și ai UAT-urilor. Primăriile trebuie să anunțe ISU Argeș dacă există pagube provocate de inundații, în termen de 48 de ore de la producerea lor. În același timp, Primăriile trebuie să aibă un plan de apărare împotriva inundațiilor și stocuri de materiale (de exemplu, saci de nisip). Bilanțul inundațiilor în județul Argeș, din perioada 15-18 iunie, arată că au fost afectate 10 comune. 

În comuna Albeștii de Muscel au fost inundate nu mai puțin de 22 de case și tot atâtea anexe gospodărești. Puternic lovită de scurgerile de pe versanți, dar și de o viitură formată pe râul Vâlsan, a fost comuna Brăduleț. Aici, apele au provocat pagube pe 28 kilometri de drumuri locale, 3 kilometri de drum comunal (DC262), 200 metri de drum județean (DJ703I) și la 6 poduri. În comuna Țițești, pe Valea Mănăstirii, au fost deteriorate de viitură 120 metri de gabioane, în trei puncte diferite, instalate de Primărie pentru protecție împotriva apei. 

În total, în județ, au fost inundate 30 de case, 35 de anexe și afectate 8 poduri, 3 podețe și un canal. Au fost afectate 69 de drumuri comunale și locale (pe o lungime totală de 46,8 kilometri), 20 hectare de teren arabil, 25 hectare de pășuni și 30 de fântâni.  Au fost afectate și două drumuri județene - DJ 703, pe raza localității Valea Danului și DJ 703I, în localitatea Brăduleț. Comunele afectate de inundații, conform rapoartelor operative ale Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență sunt următoarele: Țițești, Albeștii de Muscel, Uda, Valea Danului, Cocu, Bughea de Sus, Cicănești, Bălilești, Brăduleț și Valea Iașului.

 

The most visited gambling websites in The UK