Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Prefectul s-a întâlnit cu şefii Dacia: „Numărul cazurilor pozitive nu este îngrijorător”

b_400_250_16777215_00_images_images2_ziar_2020_iulie_2502_28.jpgPrefectul Emanuel Soare a participat joi, 16 iulie la o întâlnire cu cei din conducerea uzinei Dacia, în contextul în care în judeţ se fac verificări privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 de către agenţii economici. Întâlnirea a avut loc în condiţiile în care, în spaţiul public, se vehiculau informaţii conform cărora foarte mulţi angajaţi ai uzinei ar fi infectaţi cu noul coronavirus. Reprezentanţii Dacia i-au prezentat prefectului situaţia epidemiologică de la nivelul fabricilor, precum şi măsurile care s-au luat. Numărul angajaţilor Dacia infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 este mic, situaţia fiind monitorizată atent de către DSP Argeş.

„Am constatat profesionalismul cu care conducerea uzinei Dacia tratează problema punerii în practică şi a verificării permanente a măsurilor de prevenire a răspândirii acestui virus. Uzina Dacia este un exemplu de bune practici în domeniul identificării de măsuri eficiente de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi poate fi un model de urmat pentru alţi agenţi economici şi instituţii din ţară. Măsurile de prevenire sunt impecabile, se verifică permanent respectarea lor, se analizează situaţiile apărute şi sunt căutate permanent soluţii noi. Nu există focare importante în cadrul uzinei, majoritatea cazurilor neavând legătură între ele, putând fi puse, cel mai probabil, pe seama răspândirii comunitare a virusului. Numărul cazurilor pozitive nu este îngrijorător şi nu se situează la nivelul celor vehiculate în mass-media locale. Au fost discutate modalităţi de eficientizare a măsurilor de prevenire care trebuie avute în vedere, atât în interiorul fabricilor, cât şi în exteriorul acestora, în spaţiile în care se organizează transportul lucrătorilor, pentru evitarea aglomerărilor, păstrarea distanţei fizice. Direcţia de Sănătate Publică este în contact permanent cu conducerea şi medicii uzinei Dacia, situaţia fiind monitorizată constant.”, a declarat prefectul Emanuel Soare după întâlnire.

 

Evenimentul Muscelean