Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Gică Mihali: „Fotbalul se poate juca şi în Liga a IV-a!”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 471

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Iulie_2400_Clipboard06.jpgÎn sala mare a Primăriei Câmpulung a avut loc, luni după-amiază, o conferinţă de presă pentru prezentarea conducerii şi a antrenorului Academiei de Fotbal Muscelul Câmpulung, Gheorghe Mihali, dar şi a planurilor de viitor, pe care le au diriguitorii echipei. În faţa jurnaliştilor musceleni au fost prezenţi Gheorghe Chivescu, preşedinte onorific al clubului, promotorul Adrian Troscenco, primarul municipiului Câmpulung, Liviu Ţâroiu, antrenorul Gheorghe Mihali, preşedintele Academiei de Fotbal Muscelul Câmpulung, Eduard Bână şi jucătorul Bogdan Junior Măcriş, una dintre achiziţiile echipei.

„Este imposibil să nu putem să facem performanţă!”

Fostul mare jucător din „Generaţia de aur” e conştient de drumul greu pe care-l va avea de parcurs cu această echipă, în condiţiile în care trebuie să formeze un lot de jucători, cu nucleu muscelean, iar apoi să lupte pentru promovarea în ligile superioare. „Chiar dacă unii spun, prieteni de-ai mei şi cunoştinţele mele, că este un nivel scăzut la Liga a IV-a, nu uitaţi că fotbalul se poate juca şi aici, în Liga a IV-a, şi în Liga I, şi în Liga a II-a. Ţinând cont de condiţiile de aici, oferite de domnul primar, şi de faptul că domnul Adi Troscenco se ocupă de echipă, este imposibil să nu putem să facem performanţă! Ne aşteaptă un drum foarte greu, în primul rând, pentru că trebuie să înfiinţăm o echipă, trebuie să căutăm jucători şi aici avem o problemă, pentru că nu toţi acceptă să vină să joace acum la Liga a IV-a, dar sper ca peste un an să le pară rău celor care astăzi au spus că nu pot să vină acolo. Sper ca, peste un an, ei să-mi dea mie telefon ca să-i iau aici. Am venit cu mult entuziasm, vreau în primul rând să muncesc, să fac o echipă, cum am fost şi eu jucător, care să-şi dea viaţa pe teren. Trebuie să câştigăm puncte şi am înţeles că aici vin foarte mulţi spectatori cărora trebuie să le dăm satisfacţie.”, a declarat Gică Mihali.

Promotorul Adi Troscenco e convins că „proiectul arată şi pare a fi, poate, cel mai sănătos proiect existent vreodată în Muscel. Am reuşit să aducem la Câmpulung un membru al Generaţiei de aur, un jucător celebru, cu sute de meciuri în ligile din Franţa, din România, o legendă a Clubului Dinamo, aşa cum a scris presa naţională. Treaba e profesionistă aici şi, cu ocazia acestei conferinţe de presă, o să vă prezint şi tricourile de legendă ale lui Gică Mihali. Îi mulţumesc lui Alexandru Anghel, un prieten bun de-al meu, unul dintre cei mai renumiţi colecţionari sportivi din România. Sunt tricourile purtate de Gică Mihali la Guingamp, în Franţa, la echipa naţională şi la Dinamo. Este o conferinţă profesionistă şi sper ca şi echipa, uşor, uşor, să urce din Liga a IV-a şi să ajungă măcar în Liga a II-a, acolo unde ne era locul.”

„Şi Steaua, cu Lăcătuş, joacă în liga a IV-a!”

Primarul Liviu Ţâroiu e încrezător la rândul său în acest proiect fotbalistic şi a promis că va fi alături de echipă în drumul ei spre înalta performanţă. „Noi am mai avut câteva încercări de acest gen, ca municipalitate, n-am fost niciodată reticenţi la asemenea idei, dar am vrut să venim tot timpul cu încă un proiect, în privat, 50%-50%, cum zic eu, ca noi să susţinem, dar să avem şi colaborarea în zona organizatorică, fiindcă, din păcate, municipalităţile se pricep mai puţin în a organiza un asemenea club, o asemenea competiţie. Văd lângă mine nişte nume pe care le cunosc şi le îndrăgesc şi care îmi dau speranţa că ceva sigur se va întâmpla. Ne spunea domnul antrenor că în Liga a IV-a se joacă..., păi hai să vedem, că şi Steaua, cu Lăcătuş, joacă în Liga a IV-a şi nu-i nicio dezonoare să joci aici, important e să joci bine şi să ai perspectivă, să-ţi creezi un viitor, să vii în Liga a III-a. Oricum, ne-am dori să ajungem în Liga a II-a, dar haideţi să facem primul pas, să venim în liga a III-a şi vom vedea ce mai avem de făcut.”, a precizat primarul municipiului Câmpulung. 

Tot luni, 8 iulie, de la ora 17.00, pe Stadionul Municipal din Câmpulung a avut loc primul antrenament al echipei, la care au participat 22 de jucători, iar în tribune au fost câteva zeci de spectatori. Urmează o perioadă de antrenamente la Câmpulung, după care se va pleca şi într-un stagiu de pregătire centralizată. „Se va pleca 10 zile într-un cantonament, pentru o pregătire organizată. Domnul profesor va alege programul şi se va ocupa de absolut tot. Sperăm, şi ne bazăm în acest sens pe ajutorul lui Adi Troscenco, ca să facem şi un meci de prezentare, undeva pe la începutul lunii august. Vrem să aducem o echipă cu renume la Câmpulung.”, a menţionat preşedintele clubului, Eduard Bână. 

În ceea ce-l priveşte pe Bogdan Junior Măcriş, acesta a declarat că va da totul pe teren pentru noua sa echipă, mai ales că este muscelean la origine, tatăl său fiind din Câmpulung. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK