Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Au îngheţat râurile de la munte şi deal

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 163

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Ianuarie_2553_Clipboard10.jpg

Temperaturile cu valori negative au dus la apariţia formaţiunilor de gheaţă pe multe cursuri de apă din bazinul hidrografic Argeş, avertizează Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea. Temperatura minimă, înregistrată pe 19 ianuarie, a fost de minus 15,8 grade Celsius la staţia hidrometrică Râuşor Pod, pe Râul Bratia, iar valorile negative au dus la apariţia formaţiunilor de gheaţă şi năboi (zăpadă îngheţată în albie) pe cele mai multe râuri cu debit scăzut, iar pe Râul Arefu s-a format pod de gheaţă continuu. Stratul de zăpadă măsoară 30 centimetri la Barajul Râuşor, 26 centimetri la Barajul Pecineagu, 10 centimetri la Râul Vâlsan, la Brădet şi pe Râul Doamnei, la Bahna Rusului.

Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Argeş - Vedea, măsurătorile realizate la staţiile hidrometrice indică o scădere a nivelurilor apei pe cele mai multe râuri din bazinul hidrografic Argeş-Vedea, tendinţă care se va menţine în zilele următoare. De aceea, Serviciul Dispecerat şi Apărare împotriva Inundaţiilor, Serviciul Hidrologic şi toate sistemele de gospodărire a apelor din cadrul ABAAV monitorizează permanent evoluţia fenomenelor pe toate cursurile de râu şi în lacurile de acumulare. La această dată, în principalele lacuri de acumulare ale bazinului hidrografic Argeş este stocat un volum de 626 milioane metri cubi de apă, ceea ce reprezintă 85% din capacitatea de retenţie. 

ABAAV continuă aplicarea, pe toată perioada timpului friguros, a măsurilor care asigură exploatarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor hidrotehnice aflate în administrare şi îndepărtarea obstacolelor care ar putea provoca îngrămădiri de sloiuri pe anumite cursuri pentru a putea asigura alimentarea cu apă în condiţii normale a tuturor beneficiarilor.

 

The most visited gambling websites in The UK