Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

A scăzut la 248 numărul infectaţilor cu COVID, în patru zile, în Argeş

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 570

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_august_2508_40.jpgVineri, 7 august, când Guvernul a Semnat Ordonanţa de Urgenţă, privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Argeş de către Emanuel Soare, a fost ultima zi de comunicare de către Instituţia Prefectului a datelor epidemiologice din judeţ vizavi de evoluţia pandemiei de coronavirus.

De cât câmpulungeanul Corneliu Cârstea a fost numit temporar subprefect al judeţului Argeş, cu atribuţii de prefect, a încetat orice legătură a instituţiei cu presa.

De vineri, 7 august şi până luni, 10 august, conform buletinului de presă al Grupului de Comunicare Strategică, în Argeş s-au înregistrat 248 de noi cazuri de infectaţi cu SARS-CoV-2, mai mult de 74 pe zi:

-vineri, 7 august: 3.900 persoane;

-sâmbătă, 8 august: 3.991 persoane;

-duminică, 9 august: 4.062 persoane;

-luni, 10 august: 4.102 persoane.

Testul prin metoda Real-Time PCR la Spitalul Câmpulung costă 200 lei şi rezultatul vine în 24-48 ore

Spitalul Municipiului Câmpulung efectuează testul RT-PCR SARS-Cov-2, care evidențiază prezența virusului și este o investigație pentru diagnosticul timpuriu al infecției virale cu SARS CoV-2. Pentru testare, se va preleva o probă de exsudat nazofaringian/orofaringian, iar tariful unui testări RT-PCR este 200 lei. Achitarea taxei de către solicitant se realizează în momentul în care se prezintă pentru prelevare. Conform managerului Grigore Stănescu, „solicitarea (cererea) se face pe e-mailul spitalului sau în locația unde se face recoltarea, în speţă la Cabinet ORL (spațiul special amenajat la intrarea în curtea spitalului). Solicitarea trebuie să conțină obligatoriu datele de contact ale persoanei (telefon, adresă de e-mail) și data rezultatului pentru persoanele care solicită testarea în vederea călătoriei în afara țării. Solicitările care nu conțin aceste informații nu vor primi răspuns. Programarea datei/orei de testare se va face de către asistenta desemnată în termen util pentru ca persoana ce solicită testarea să primească rezultatul în timp util cu mențiunea că prioritare sunt persoanele internate cât și cele simptomatice, iar capacitatea de testare la solicitare poate varia în funcție de numărul acestora. Solicitantul va fi contactat de către personalul spitalului pentru a fi informat în legătură cu ora la care să se prezinte pentru prelevarea probelor sau de indisponibilitatea testării în intervalul solicitat. Toate persoanele care se prezintă au obligația să poarte mască și să păstreze distanța de minim 2 metri față de celelalte persoane. Rezultatul probelor se va transmite personal solicitantului (în 24-48 ore, iar rezultatul probelor recoltate vineri se va transmite luni), iar dacă acesta este neconcludent solicitantul va fi contactat de personal al spitalului din cadrul Laboratorului RT-PCR sau asistenta desemnată, pentru a se prezenta la o altă prelevare. Înainte de testare cu cel puțin 4 ore nu se consumă alimente/lichide. Sunt contraindicate instilațiile nazale înainte de recoltarea probelor în vederea testării.”

 

The most visited gambling websites in The UK