Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Simona Bucura Oprescu, preşedintele Comisiei de Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaţilor

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_decembrie_2547_Clipboard13.jpgAleasă deputat de Argeş pe lista PSD, Simona Bucura Oprescu a depus jurământul de credinţă pe 21 decembrie. „Ca deputat al României, voi respecta jurământul depus şi îmi doresc ca mandatul încredinţat de către români să fie cu folos ţării, iar împreună să ducem Argeşul pe primul loc! Încep astăzi (n.r. 21 decembrie) un nou mandat de deputat în Parlamentul României. Ţin să le mulţumesc încă o dată argeşenilor care au acordat, prin votul lor, încredere echipei de candidaţi ai PSD. Voi face tot ce depinde mine, aşa cum am făcut şi până acum, să le reprezint cât mai bine interesele.”, a transmis musceleanca.

Deputatul PSD de Argeş Simona Bucura Oprescu a fost numită preşedintele Comisiei de Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Camerei Deputaţilor. La repartizarea comisiilor, PSD a primit şefia a 8 comisii, PNL a 6, USR PLUS a 4, UDMR a 2, AUR a 2, minorităţile a 2.

Simona Bucura Oprescu este singurul deputat de Argeş care a obţinut funcţia de preşedinte al uneia dintre comisiile permanente. Deputatul Simona Bucura Oprescu a fost, în mandatul trecut, secretarul Comisiei de Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, până în octombrie 2020, şi vicepreşedinte, din octombrie 2020.

„Comisiile reunite de Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaţilor şi din Senat au audiat ministrul desemnat pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), Cseke Attila, care a primit un aviz favorabil cu 22 de voturi „pentru” şi 13 „împotrivă”. În calitate de preşedinte al Comisiei de Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaţilor, am propus ca între comisie şi MLPDA să existe un dialog constant prin participarea lunară a ministrului la o întâlnire cu membrii comisiei. Tot împreună vom evalua aplicabilitatea şi efectele Codului Administrativ şi vom face modificările necesare. Administraţia Publică are nevoie de o finanţare transparentă, acordată pe criterii corecte, şi nu pe criterii politice! Fondul de rezervă bugetară nu trebuie folosit pe post de puşculiţă de partid. Compania Naţională pentru Investiţii (CNI) trebuie să construiască obiective de investiţii în toate localităţile din ţară, nu doar în cele conduse de reprezentanţii puterii! De asemenea, statul român este obligat să dea un răspuns autorităţilor publice locale care au contracte semnate pentru a fi finanţate din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, dar care nu sunt onorate!”, a scris pe Facebook Simona Bucura Oprescu.

Evenimentul Muscelean