Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Parlamentarii de Argeş şi-au primit mandatele

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_decembrie_2546_Clipboard17.jpgCei 13 parlamentari de Argeş, 9 deputaţi şi 4 senatori, şi-au primit joi, 17 noiembrie, în sala mare a Consiliului Judeţean mandatele pentru următorii patru ani. După alegerile din 6 decembrie, judeţul va fi reprezentat de:

La Camera Deputaţilor: 

PSD: Simona Bucura Oprescu, Nicolae Pavelescu, Nicolae Georgescu, Remus Gabriel Mihalcea, Aurel Bălăşoiu;

PNL: Gheorghe Adrian Miuţescu, Daniel Constantin;

USR: Liviu Ionuţ Moşteanu;

AUR: Mircia Chelaru; 

La Senat:

PSD: Ovidiu Puiu, Cristina Mariana Stocheci; 

PNL: Dănuţ Bica;

USR PLUS: Ion Narcis Mircescu.

Luni a fost o zi importantă atât pentru Parlament, cât şi pentru Guvern. Preşedintele Klaus Iohannis a convocat prima şedinţă a noului Parlament ales la scrutinul din 6 decembrie. Cele două camere ale Parlamentului, în noua componenţă de după alegeri, s-au reunit, iar coaliţia PNL-USR PLUS - UDMR a ajuns la un acord în privinţa împărţirii ministerelor. Pe lista primei şedinţe a noului Parlament au fost alegerea comisiilor de validare a mandatelor senatorilor şi deputaţilor. În termen de patru zile de la constituire trebuie să prezinte un raport cu numele parlamentarilor care trec de acest filtru. Atunci vom afla dacă Daniel Tudorache, de la PSD, şi Francisc Tobă, de la AUR, vor intra în Parlament, unul pentru că are probleme cu legea, celălalt pentru că ar fi fost implicat în reprimarea revoluţiei. Camera Deputaţilor şi Senatul sunt considerate legal constituite, după validarea a două treimi din mandate în cazul Camerei Deputaţilor şi, respectiv, a trei pătrimi din numărul total de senatori. Toţi parlamentarii trebuie apoi să depună jurământul. “E.M.”

 

Evenimentul Muscelean