Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Simona Bucura Oprescu: „Guvernul PNL a mimat lupta împotriva pandemiei!”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 620

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_decembrie_2544_bucura.jpg Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu susţine că partidul pe care-l reprezintă a tras numeroase semnale de alarmă cu privire la faptul că Guvernul PNL a scăpat de sub control pandemia de SARS-CoV-2, dar şi economia ţării. Mai mult decât atât, parlamentarul de Argeş precizează că PSD a demonstrat cu date concrete că măsurile pe care Guvernul Orban le-a adoptat pentru susţinerea economiei nu sunt suficiente şi nici solide, fapt confirmat chiar de Fondul Monetar Internaţional.                                                  

„FMI arată că măsurile introduse de către Guvernul Orban pentru susţinerea firmelor şi a populaţiei în contextul crizei economice cauzate de combaterea pandemiei de coronavirus plasează România pe ultimul loc în UE şi în rând cu state din Africa, America Centrală şi Asia! În cele mai multe ţări din aceste regiuni, guvernele au făcut un efort de la buget mai mic de 2,5%

din PIB pentru susţinerea firmelor şi a populaţiei prin cheltuieli cum ar fi cele pentru sănătate sau prin amânări şi scutiri de taxe. În funcţie de aceste cheltuieli, România, cu un efort bugetar de 2,17% din PIB, este ultima în UE şi pe poziţia 114 dintre 191 de state analizate de Fondul Monetar Internaţional (FMI)! Iar la măsuri fiscale, potrivit bazei de date a FMI, România nu stă prea bine, fiind devansată chiar şi de Republica Moldova, care a alocat 2,24% din PIB pentru sprijinirea firmelor şi populaţiei!”, a subliniat Simona Bucura Oprescu pe pagina sa de Facebook, acuzând totodată  Guvernul PNL de faptul că „doar a mimat lupta împotriva pandemiei, fiind în schimb preocupat de conservarea puterii şi de tunuri financiare pentru clientela politică!”

♦PSD, singurul partid cu un program coerent care poate scoate ţara din criză

Într-o altă postare în mediul online deputatul PSD se întreabă: „ La ce ne putem aştepta de la o nouă guvernare de dreapta?” Şi vine şi cu o variantă de răspuns, documentată, sugerându-le oamenilor că ar putea trage concluziile de rigoare dacă ar privi retrospectiv anul 2020 în care am avut Guvern PNL:  „800.000 de locuri de muncă pierdute; 41.119 firme radiate; 21.319 firme dizolvate; 8.978 de firme cu activitatea suspendată; datoria publică a ajuns la 47% din PIB; împrumuturile externe au explodat - vor totaliza 150 de miliarde de lei la finalul anului în curs; PIB-ul României a scăzut cu 30 miliarde de lei; deficitul bugetar a crescut de la 2,8% în octombrie 2019 (la finalul guvernării PSD) la 9,1% în octombrie 2020; investiţiile străine directe s-au prăbuşit de la 4,8 miliarde de lei în octombrie 2019 la 2 miliarde de lei în octombrie 2020. În plus, nivelul de trai a scăzut. Un semnal de alarmă în acest sens este, de exemplu, faptul că în numai un an de zile restanţele argeşenilor la bănci au crescut cu 6,7 milioane de lei! Aşadar, oamenii fac tot mai greu faţă cheltuielilor şi obligaţiilor financiare pe care le au!”. Simona Bucura Oprescu susţine ferm PSD are tot dreptul de a da primul-ministru, chiar şi într-un Guvern de uniune naţională, devreme ce a câştigat alegerile. „Este singurul partid care are un program coerent pentru a scoate ţara din criză şi care are specialiştii capabili să îl pună în practică!”, a mai transmis deputatul de Argeş. Ama Ivan     

      

The most visited gambling websites in The UK