Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Candidatul USR PLUS Argeş la Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu: „Vom fi mai mulţi în Parlament, în Guvern, şi vom elimina toate privilegiile care seacă bugetul naţional”

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_decembrie_2541_25.jpg„Mi-am înaintat demisia din Parlament, alături de toţi colegii USR parlamentari, pentru a nu primi pensie specială. E un gest firesc, care vine ca o continuare a luptei din ultimii 4 ani împotriva pensiilor speciale.

Printre primele proiecte depuse de parlamentarii USR a fost acesta: eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Proiectul este şi astăzi ţinut în sertarele parlamentului de vechii politicieni, care ţin cu dinţii de privilegiile lor.

Am continuat şi USR a depus mai multe proiecte de eliminare a pensiilor speciale, însă mereu s-a lovit de acelaşi refuz al vechii clase politice. Mai mult, în loc să le elimine, au introdus o nouă categorie de privilegiaţi: pentru aleşii locali. Astfel, de la 1 Ianuarie, toţi foştii primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene urmează să încaseze pensie specială. Pentru a opri noile pensii speciale, soluţiile sunt simple: Parlamentul adoptă proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru aleşii locali ori Guvernul emite un OUG pentru abrogarea articolului din Codul Administrativ.

Însă vechea clasă politică a arătat că nu îşi doreşte eliminarea unor privilegii imorale. Pe 6 decembrie, ieşim cu toţii la vot. Vom fi mai mulţi în Parlament, în Guvern, şi vom elimina toate aceste privilegii care seacă bugetul naţional.”, a transmis Ionuţ Moşteanu, candidatul USR Plus la Camera Deputaţilor.

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvaţi România (parte a Alianţei Electorale „Alianţa USR PLUS”) şi realizat de operatorul economic SC Ziarul Evenimentul Muscelean AG SRL. Cod unic de identificare: 11200021. 

Evenimentul Muscelean