Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Ovidiu Puiu: „La mulţi ani, România! Schimbarea începe cu fiecare dintre noi!”

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2539_psd_1_dec_bun.jpgProfesorul universitar Ovidiu Puiu consideră că schimbarea în bine a României trebuie să aibă la bază un proiect de ţară agreat la nivelul întregii societăţi şi bazat pe patriotism economic. În opinia sa, programele tip „Fabricat în România” - care promovează interesele tuturor companiilor care produc în România şi creează locuri de muncă şi valoare adăugată aici - trebuie susţinute cu prioritate.

„A fi patriot înseamnă, în cel mai simplu sens, a avea o legătură emoţională cu tot ceea ce aparţine organic României. Înseamnă a flutura cu satisfacţie drapelul, indiferent de împrejurări, a sta la coadă ca să votezi, indiferent de vreme sau a promova valorile şi cultura românească de oriunde unde te-ai afla. Patriotismul economic se înscrie pe exact aceeaşi traiectorie şi înseamnă a susţine întărirea economiei naţionale şi creşterea competitivităţii ei în Europa şi în lume. României îi lipseşte un proiect de ţară cu largă susţinere în societate, care să definească „unde vrem să ajungem” şi să descrie „cum să ajungem unde ne dorim”. În opinia mea, un astfel de proiect trebuie construit în jurul ideii de patriotism economic, care presupune protejarea economiei naţionale şi a angajaţilor români şi susţinerea intereselor tuturor agenţilor economici care produc în România şi care contribuie la dezvoltarea economică, la crearea de locuri de muncă şi la creşterea veniturilor bugetului statului. Ca viitor parlamentar, voi lupta cu toate resursele la îndemână pentru: Programul „Fabricat în România; Dezvoltarea lanţurilor de producţie locale; Relansarea producţiei în industria de medicamente şi echipamente medicale, industria alimentară, industria chimică şi petrochimică, etc., pe lângă sectoarele auto, IT, energie; Sprijinirea antreprenoriatului inovativ şi a parteneriatelor locale administraţie - universitate - mediu de afaceri; Promovarea produselor româneşti de calitate în ţară şi în întreaga lume!”, declară Ovidiu Puiu, candidat PSD Argeş pentru Senatul României.

Realizat de Ziarul Evenimentul Muscelean AG SRL la comanda PSD - Organizaţia Judeţeană Argeş, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020.

Evenimentul Muscelean