Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Klaus Iohannis: „Împreună cu Guvernul, sunt decis să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii!”

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2537_6.jpgPreşedintele Klaus Iohannis a declarat că, împreună cu Guvernul, este decis să reconstruiască tot sistemul sanitar din temelii, un efort de lungă durată, care trebuie să demareze imediat ce în Parlament va fi o nouă majoritate. 

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o şedinţă cu premierul Ludovic Orban, membri ai Guvernului şi reprezentanţi ai sistemului medical. 

Klaus Iohannis: 

„Secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă sunt suprasolicitate din cauza numărului mare de cazuri severe de COVID-19. De aceea, am discutat astăzi cu experţi, medici şi reprezentanţi ai Guvernului despre echipamentele medicale şi reţelele de electricitate din spitale şi modul lor de întreţinere. Am identificat soluţii concrete, care vor fi preluate de autorităţi şi puse în aplicare. În primul rând, modernizarea sistemelor de gaze medicinale, în special oxigen, şi a reţelelor electrice, folosind fonduri europene.

Se impune şi regândirea instrumentelor legislative şi financiare pentru susţinerea sistemului de service şi mentenanţă a tehnicii spitaliceşti. Aceste aspecte vor fi incluse în pachetul de legi privind reforma din sănătate, aflat în plin proces de elaborare la minister. Împreună cu Guvernul, sunt decis să facem ceea ce nu s-a realizat, de fapt, în România după 1989, adică să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii. Va fi un efort de lungă durată, care nu mai poate fi amânat şi care trebuie să demareze imediat ce în Parlament vom avea o nouă majoritate, responsabilă şi deplin angajată în slujba binelui românilor.”

Acest material a fost comandat de Partidul Naţional Liberal. Realizat/publicat de Ziarul Evenimentul Muscelean AG SRL. Cod de identificare al Mandatarului Financiar: 11200025. 

 

 

Evenimentul Muscelean