Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Ovidiu Puiu: Voi lupta în Parlament pentru ca nicio persoană şi nicio regiune să nu fie lăsate „în voia sorţii”!

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2536_psd19bun.jpgProfesorul universitar doctor Ovidiu Puiu susţine că alocarea banilor europeni din Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă şi din cadrul financiar multianual 2021-2027 nu trebuie făcută pe picior, ci cu largă consultare şi maximă transparenţă. România are nevoie de dezvoltare pentru toţi românii şi nicio persoană şi nicio regiune nu trebuie lăsate în voia sorţii atunci când se decide repartizarea resurselor.

„Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă este încă o necunoscută! România are un buget din fonduri externe estimat la circa 80 de miliarde euro, din care peste 30 de miliarde euro sunt destinaţi instrumentului de finanţare „Mecanismul de redresare şi rezilienţă”, pentru care este necesar a se elabora „Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă” (PNNR), care să fundamenteze viitoarele investiţii. România s-a angajat să prezinte un prim draft al PNNR în luna octombrie 2020, dar acesta nu a fost elaborat în conformitate cu calendarul anunţat. Planul de Relansare şi Rezilienţă este un document strategic de interes naţional, care are un termen de elaborare şi implementare extrem de scurt. Nu vorbim despre planul unui partid, al unei părţi a eşichierului politic sau al unui guvern, vorbim de Planul României şi de viitorul României. La momentul de faţă, nu ştim exact ce conţine acest Plan, cine este consultat în elaborarea lui sau cum sunt stabilite priorităţile de investiţii. Ştim că există nişte orientări europene care spun că banii trebuie să susţină digitalizarea, tranziţia verde, crearea de locuri de muncă, sprijinirea tinerilor sau combaterea sărăciei; şi mai ştim, în acelaşi timp, că nicio persoană şi nicio regiune nu trebuie lăsate în voia sorţii. Ca viitor parlamentar, voi lupta pentru transparenţă şi echilibru în distribuirea resurselor! Voi lupta pentru o Românie dezvoltată pentru toţi românii, reducerea decalajelor urban-rural, oraşe inteligente, creşterea autonomiei locale, transparenţă în alocarea banilor europeni, şi întărirea identităţii naţionale prin valorificarea tradiţiilor locale şi regionale. Pentru că România are nevoie de dezvoltare pentru TOŢI românii!”, afirmă Ovidiu Puiu.

Realizat de Ziarul Evenimentul Muscelean AG SRL la comanda PSD - Organizaţia Judeţeană Argeş, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020.

Evenimentul Muscelean