Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Bogdan Ivan: Îngheţarea salariului minim din 2021, o catastrofă pentru oamenii cu venituri mici

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2536_pro_rom.jpgDupă ce ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că se ia în calcul îngheţarea salariului minim în 2021, reacţiile în societate nu au întârziat să apară. Bogdan Ivan, candidatul PRO România Argeş la Camera Deputaţilor, consideră că o asemenea măsură ar fi catastrofală pentru oamenii cu venituri mici, în plină criză economică.

„Îngheţarea salariului minim, precum şi alte măsuri de austeritate care se pregătesc pentru 2021, ar fi o catastrofă pentru oamenii cu venituri mici, în plină criză. E inuman ca un Guvern să lovească fix în categoriile vulnerabile, în momente dificile, tocmai atunci când ar trebui să dea dovadă de solidaritate. Am senzaţia că ne-am întors în timp. În prag de alegeri, premierul şi ministrul de Finanţe ţin discursuri electorale despre reveniri spectaculoase ale economiei, deşi este evident că în toată lumea a început criza financiară. Cu toate acestea, aflăm acum că la Ministerul Muncii se vorbeşte despre îngheţarea salariului minim, bineînţeles, după 6 decembrie. Mă îngrozesc când mă gândesc ce măsuri de austeritate ar mai putea pregăti acest Executiv pentru viitor. Sper să nu apucăm să mai trăim cu ei încă patru ani, iar alegătorii să îi trimită repede acasă după parlamentare. PRO România este singurul partid care a venit cu un plan concret pentru ca milioane de oameni să supravieţuiască crizei din 2021. Noi propunem un venit minim de criză de 2000 de lei, pentru fiecare cetăţean, atât din ţară, cât şi din diaspora, 3.500 lei pentru familiile cu 2 membri şi 4.500 lei pentru familiile cu minim 3 membri. În plus, avem măsuri şi pentru salvarea afacerilor româneşti mici şi mijlocii, pentru modernizarea educaţiei şi a sistemului de sănătate. România are nevoie de un Guvern care să nu lase pe nimeni în urmă, are nevoie de un Premier care să ştie să managerieze situaţiile grele. Acesta e Victor Ponta, care a mai reuşit să scoată România o dată din criză, iar românii au cunoscut, atunci bunăstarea. În perioada guvernului Ponta, s-au reîntregit salariile bugetarilor. În plus, de la 1 octombrie 2015 au crescut cu 25% salariile din sănătate şi s-au mărit cu 25% salariile din educaţie. De asemenea, în mandatul lui Victor Ponta a crescut în mod constant salariul minim, iar din 2013 au crescut pensiile în fiecare an”, a explicat liderul PRO România Argeş, Bogdan Ivan.

Tipărit de Ziarul Evenimentul Muscelean AG SRL, la comanda PRO România Argeş, MFC 11200008.

 

Evenimentul Muscelean