Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Toţi românii trebuie să beneficieze de acces rapid la serviciile medicale

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2535_psd_16_noiem.jpg

Fiecare român, din orice colţ al ţării, trebuie să aibă acces rapid la servicii medicale şi pentru asta trebuie înfiinţate centre medicale comunitare în localităţile în care nu există dispensare medicale şi medici de familie. În programul de guvernare pentru sănătate, PSD are ca prioritate dezvoltarea unei reţele de centre medicale, care să includă cabinet de medicină de familie, cabinet stomatologic şi punct farmaceutic. Finanţarea pentru un astfel de centru poate ajunge la 500.000 de euro, bani ce vor fi folosiţi la construirea clădirii, dotarea cabinetelor şi achiziţionarea unui Duster, cu care personalul medical să se deplaseze pentru consultaţii sau îngrijiri la domiciliu. Pentru a asigura şi personalul medical de specialitate, Primăriile vor putea solicita medici rezidenţi care să activeze în aceste unităţi sanitare. „Pe lângă facilitarea accesului la servicii medicale în zonele rurale sau defavorizate, înfiinţarea centrelor medicale comunitare va avea ca efect imediat reducerea presiunii pe spitale şi mai ales pe Unităţile de Primiri Urgenţe, unde mulţi pacienţi se duc acum fără să mai treacă prin filtrul medicului de familie.”, explică dr. Cristina Stocheci, senator PSD şi candidat pentru un nou mandat în Parlamentul României.

Realizat de Ziarul Evenimentul Muscelean AG SRL la comanda PSD - Organizaţia Judeţeană Argeş, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020.

Evenimentul Muscelean