Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

SOLUŢIILE PSD PENTRU A REPARA DEZASTRUL PRODUS DE PNL: LOCURI DE MUNCĂ SIGURE, SALARII MAI MARI, STIMULENTE PENTRU ANGAJAREA ŞOMERILOR

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2535_psd12.jpgGuvernul Orban a eşuat în toate acţiunile pe care le-a avut privind nu doar gestionarea pandemiei, ci şi situaţia economică şi socială a ţării. Bâjbâielile care l-au consacrat arată că nu are soluţii pentru a proteja populaţia.

Asigurarea securităţii naţionale înseamnă protejarea sănătăţii, a locurilor de muncă şi a economiei, iar PSD a pus întotdeauna aceste direcţii pe primul plan. Programul de Guvernare, Muncă şi Demnitate Socială propus de PSD are ca obiectiv principal siguranţa locurilor de muncă.

Salariul minim brut, spre exemplu, va avea o creştere de 57% în următorii patru ani - ţinta fiind 3.500 de lei. Mai mult, în noua schemă de impozitare propusă de PSD, există o diferenţă şi în funcţie de numărul de copii. Pentru angajatul cu un copil se aplică impozit zero pentru veniturile sub 2.500 de lei, iar pentru cei cu doi, trei şi patru copii plafonul creşte la 3.000 de lei.

PSD are un program ţintit şi pentru stimularea angajării şomerilor

În cazul muncitorilor calificaţi este prevăzut un stimul de inserţie de 50% din salariu, cu acordarea unui salariu de minim 3.000 lei brut şi menţinerea salariatului cel puţin un an după finalizarea acordării stimulului. În cazul muncitorilor necalificaţi este prevăzut un stimul de inserţie de 60%, un salariu cu 10% mai mare decât salariul minim brut aflat în plată, plus condiţia menţinerii salariatului cel puţin un an după finalizarea acordării stimulului.

Programele de creare de locuri de muncă prin injecţii financiare în zone economice cheie, ajutorul de stat de 100.000 de euro pentru fiecare companie care înfiinţează locuri de muncă în zone cu şomaj ridicat, primele de instruire şi vouchere de reconversie profesională pentru firme (salarizarea ulterioară calificării nu poate fi mai mică de 3000 lei brut pentru anii 2021-2022) sunt şi ele doar o parte din soluţia gândită de PSD pentru repararea stricăciunilor generate de PNL.

„PNL continuă politica de austeritate începută de PDL, atunci când au fost daţi oameni afară, când au tăiat salarii şi România a intrat într-o criză economică fără precedent. Raluca Turcan, vicepremier în Guvernul Orban, a anunţat deja care sunt planurile PNL dacă ar ajunge din nou la guvernare după 6 decembrie: se va trece la „reorganizarea tuturor instituţiilor” şi vor fi făcute concedieri! În timp ce PSD a crescut veniturile românilor, PNL refuză să pună în aplicare legi care ar aduce mai mulţi bani în buzunarele oamenilor. În timp ce PSD a creat sute de mii de noi locuri de muncă, politica PNL a dus la desfiinţarea, în numai un an de guvernare, a 800.000 de locuri de muncă şi anunţă noi disponibilizări. În timp ce PSD a construit şi a dezvoltat România, PNL dărâmă!”, spune deputatul Simona Bucura Oprescu.

Realizat de Ziarul Evenimentul Muscelean AG SRL la comanda PSD - Organizaţia Judeţeană Argeş, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020.

Evenimentul Muscelean