Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Bogdan DAVID, singurul candidat câmpulungean la Camera Deputaţilor: „Nu este suficient să încercăm revigorarea turismului în Câmpulung, ea trebuie făcută la nivel zonal, privind oraşul şi comunele din zona Muscel ca un tot unitar!”

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2535_5.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2535_6.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2535_7.jpgMuscelul are un bogat potenţial turistic, acesta reprezentând una dintre cele mai preţioase resurse ale regiunii. Elemente cu potenţial turistic cum ar fi relieful şi geologia, clima, hidrografia, rezervaţiile naturale, fauna, vegetaţia, monumente istorice de arhitectură şi artă, muzee şi case memoriale, civilizaţia şi cultura populară, arhitectura şi tehnica populară tradiţională, creaţia artistică, pot reprezenta punctul de plecare în dezvoltarea diverselor forme de turism specifice zonei, cum ar fi: turismul montan (escaladări montane, drumeţii, sporturi de iarnă); turismul speologic; turismul balnear; turismul ştiinţific; turismul cultural; turismul de vânătoare şi pescuit sportiv; turismul rural şi agroturismul; turismul de odihnă şi de week-end.

Elaborarea unui program zonal de dezvoltare a turismului care să cuprindă interconectarea obiectivelor din localităţile muscelene este un element esenţial pentru o dezvoltare eficientă. Pentru a avea şanse de reuşită, prioritatea şi cea mai mare provocare o reprezintă dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii şi aici facem referire, în primul rând, la infrastructura de transport şi comunicaţii.

„Nu este suficient să încercăm revigorarea turismului în Câmpulung, ea trebuie făcută la nivel zonal, privind oraşul şi comunele din zona Muscel ca un tot unitar! Trebuie să realizăm circuite turistice între obiectivele de interes ale localităţilor muscelene. Reabilitarea infrastructurii de transport reprezintă o prioritate pentru a avea o şansă de dezvoltare a turismului. Drumurile naţionale care leagă zona Muscel de restul ţării, dar şi drumurile judeţene care leagă localităţile între ele trebuie reabilitate. Acestea au fost subiectele pe care le-am dezbătut cu primarii şi cetăţenii comunelor din jurul Câmpulungului în vizitele de campanie pe care le-am făcut, în ultimele zile, în aceste localităţi. Reprezentanţii acestor comune au înţeles că avem o şansă de reuşită mult mai bună dacă conlucrăm.”, a declarat Bogdan David, tânărul candidat câmpulungean la Camera Deputaţilor.

Acest material a fost comandat de Partidul Naţional Liberal. Realizat/publicat de Ziarul Evenimentul Muscelean AG SRL. Cod de identificare al Mandatarului Financiar: 11200025. Tiraj: 1800 exemplare.

 

Evenimentul Muscelean