Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ion Mînzînă: Sănătatea şi drumurile vor fi priorităţile mele ca preşedinte al Consiliului Judeţean

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 195

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_septembrie_2520_27.jpg240 milioane de euro au fost investite în Argeş, în 2016-2020. Este cea mai mare sumă de bani din fonduri europene şi guvernamentale, adusă în judeţ de la Revoluţie încoace!

Infrastructura rutieră - 124 milioane euro

Avem 1.200 de kilometri de drumuri judeţene în Argeş, cu 400 de kilometri peste media naţională. În perioada 2016-2020, echipa PSD de la Consiliul Judeţean a atras 124 de milioane de euro din fonduri europene şi guvernamentale pentru drumuri. Cele mai recente finanţări pe care le-am obţinut sunt pentru drumurile Slobozia - Oarja - Cătane şi Popeşti - Buzoieşti. Investiţia se ridică la 40 de milioane de euro şi se va concretiza în 68 de kilometri de asfalt la standarde europene. 

Sănătate - 50 milioane euro

Argeşul este singurul judeţ din România care are 12 spitale, dintre care 9 sunt sub autoritatea Consiliului Judeţean. În ultimii 4 ani, am investit în sănătate 50 de milioane de euro în modernizarea spitalelor şi dotarea lor cu aparatură performantă. Cu peste 1 milion de euro am cofinanţat reabilitarea dispensarelor din 23 de comune. Şi tot din bugetul Consiliului Judeţean am alocat peste 1 milion de euro ca să facem faţă crizei sanitare provocate de coronavirus. 

Infrastructură şcolară - 10 milioane euro

10 milioane de euro am investit în infrastructura şcolară în perioada 2016-2020. Consiliul Judeţean a finanţat sau cofinanţat 283 de proiecte în 87 de localităţi. Acestea au vizat refacerea acoperişurilor, amenajarea de grupuri sa-nitare în interior şi racordarea la utilităţi, dotarea cu centrale termice şi reparaţii capitale. Voi continua dezvoltarea infrastructurii şcolare în mediul rural, pentru a da o şansă şi copiilor de la ţară, precum şi programul de burse sociale şi burse de performanţă.

Cultură şi Turism - 13 milioane euro

Avem cei mai înalţi munţi din România, cel mai spectaculos drum din lume, adevărata Cetate a lui Vlad Ţepeş, cel mai modern planetarium din sud-estul Europei şi avem triunghiul rupestru unic al mănăstirilor în piatră. Voi continua dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru a facilita accesul la aceste obiective turistice. Am obţinut deja 2,4 milioane de euro pentru Cetatea Poienari și 9 mi-lioane de euro pentru restaurarea a două clădiri de patrimoniu, Muzeul Judeţean şi Galeria de Artă Schweitzer - Cumpăna. Mă preocupă dezvoltarea turismului local/de ţară, prin sprijinirea proprietarilor de pensiuni, realizarea unor produse specifice care să pună în valoare gastronomia tradiţională, arta şi cultura populară din judeţul Argeş.

Asistenţă socială - 8 milioane euro

Consiliul Judeţean are în grijă persoanele aflate în dificultate: copii şi adulţi cu handicap, victimele violenţei domestice, traficului de persoane şi traficului de droguri. Este adevărat că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului consumă o mare parte din bugetul judeţului, dar şi ei sunt ai noştri şi trebuie ocrotiţi şi îngrijiţi. Peste 8 milioane de euro au fost investite în ultimii 4 ani în modernizarea centrelor de plasament şi complexelor sociale, prioritar în acest domeniu fiind acum profesionalizarea serviciilor şi rezolvarea cu rapiditate a problemelor cu care aceşti oameni se confruntă. Trebuie să ne fie foarte clar că aceasta este o instituţie unde nimeni nu bate de drag la uşă.

Cofinanţări - 30 milioane de euro

Consiliul Judeţean a finanţat sau cofinanţat:

8283 de proiecte de infrastructură şcolară;

8220 de proiecte de infrastructură apă şi canalizare;

8100 de proiecte de infrastructură rutieră (drumuri comunale).

Acest material a fost comandat de Partidul Social Democrat - Organizaţia Judeţeană Argeş. Realizat/publicat de Ziarul Evenimentul Muscelean AG SRL. Cod de identificare al Mandatarului Financiar: 21200019.

 

The most visited gambling websites in The UK