Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ion Mânzână, vicele de la CJ, ales preşedintele PSD Argeş

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 531

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2453_13.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2453_14.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2453_15.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2453_39.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2453_17.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2453_18.jpgVineri, 17 ianuarie, la Filarmonica din Piteşti, membrii PSD Argeş  şi-au ales noul preşedinte de partid. Acesta este Ion Mânzână, care a câştigat detaşat, cu 144 de voturi pentru, faţă de 78 câte a obţinut Maria Dinu. Diferenţa poate fi explicată după ce Cătălin Rădulescu, al treilea candidat, s-a retras şi a anunţat că-l susţine pe Ion Mânzănă. Preşedinte executiv a fost ales Cristian Gentea, preşedintele PSD Piteşti, anunţat de Mânzână drept viitor candidat al partidului la Primăria Piteşti, iar secretar executiv, deputatul Simona Bucura Oprescu.

Conducerea de la Centru, la alegerile de la Piteşti

La şedinţa de alegeri a fost prezentă şi echipa de conducere de la Centru: preşedintele interimar Marcel Ciolacu, secretarul general interimar Paul Stănescu şi vicepreşedinta Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii. Aceasta din urmă a anunţat că va candida pentru funcţia de primar al municipiului Craiova, iar Ciolacu a spus că PSD va iniţia moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, dar nu va propune ulterior premier pentru a forma un nou Executiv dacă moţiunea va fi adoptată. În schimb, PSD va propune un Guvern de Uniune Naţională.

Ion Mânzână: „Programul meu este victoria”

„Programul meu este victoria. Trebuie să avem aceste cuvinte în suflet şi în minte.”, a declarat noul şef de partid, înainte de rezultatele votului. Ion Mânzână a fost şi preşedinte al PRM Argeş, dar şi lider al senatorilor şi deputaţilor PRM. După ce partidul lui Vadim Tudor nu a mai însemnat mare lucru în politică, Mânzână a ajuns la PSD, iar acum este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş. Cel mai probabil, în vară, acesta va candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Mânzână este absolvent al ASE Bucureşti şi, după ce a fost parlamentar, a ajuns şi vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Valorificare a Activelor Statului.

În timpul conferinţei de alegeri, deputatul Cătălin Rădulescu a anunţat că se retrage din cursă, dar că dă votul său echipei Mânzână. El a mai spus că nu mai candidează pentru nicio altă funcţie de conducere în PSD Argeş.

Maria Dinu: „Mi-am dorit să recâştigăm încrederea cetăţenilor şi să facem din PSD Argeş un partid mai atractiv”

În discursul său, Maria Dinu a spus că este cazul ca PSD Argeş să se trezească, având în vedere rezultatele de anul trecut, şi a făcut apel la unitate. Ea şi-a acceptat înfrângerea cu demnitate, la fel ca şi Dumitru Tudosoiu, cel care a candidat pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD Argeş, şi Dorin Mărăşoiu, care a candidat pentru funcţia de secretar executiv al filialei. Acesta din urmă, care a fost vice al CJ Argeş, a scris pe Facebook: „Cine mă cunoaşte ştie că eu sunt un om care are drumul său, că nu mă aplec, nu cer îndurare. Nu am spirit de turmă. Ţin privirea întotdeauna în sus, spre cer, spre Divinitate, pentru că aşa am fost învăţat de bunicul meu, marele preot Ion Ionescu, pentru că cerul nu are limită. Mulţi nu mă înţeleg, dar cu trecerea timpului realizează ceea ce spun sau doresc să fac. M-am obişnuit cu această situaţie. Sunt convins că PSD avea nevoie de o schimbare la faţă. Nu a fost să fie. Vom vedea în scurt timp dacă am gândit corect sau nu. Fie să fim!”

Contracandidata lui Mânzână a scris şi ea pe Facebook: „La finalul competiţiei interne, în care am ales să prezint în faţa membrilor PSD un proiect politic bazat pe muncă şi o echipă menită să răspundă semnalelor transmise de electorat, am luat act de hotărârea majorităţii, care a optat pentru programul susţinut de domnul Ion Mânzână şi echipa sa. Îl respect pe domnul Mânzână (aşa cum am spus şi în timpul alegerilor de vineri) şi, mai ales, respect votul colegilor mei. Felicit echipa câştigătoare. Îmi place să cred despre mine că sunt un om corect, care a muncit pentru PSD în ultimii 20 de ani şi care a participat în mod activ în toate bătăliile politice duse de partidul meu. Şi prima regulă este aceea că, într-o competiţie, învingătorilor trebuie să li se dea şansa să demonstreze că proiectul care a cucerit electoratul este cel mai potrivit, cel mai eficient, cel care va garanta şi alte victorii. Le doresc succes colegilor în acest demers! Am intrat în alegerile din PSD din dorinţa de a aduce în faţa cetăţenilor din judeţul Argeş oameni buni, pe care organizaţia noastră îi are de mult timp, oameni care merită valorificaţi şi prezentaţi electoratului ca fiind un răspuns la etichetele nedrepte puse PSD-ului de-a lungul timpului: că suntem depăşiţi, că suntem corupţi, că suntem incapabili să prezentăm oameni noi şi proiecte de succes. Am gândit aşa: oricât de mult inerţia sau instinctul de autoconservare ne-ar face să amânăm acest moment, mai devreme sau mai târziu, ne vom lovi de aceeaşi lecţie primită de la electorat, iar lecţiile neînvăţate se plătesc cu pierderi şi mai mari. Mi-am dorit să recâştigăm încrederea cetăţenilor şi să facem din PSD Argeş un partid mai atractiv. Nu a fost vremea potrivită pentru o astfel de abordare. Partidul nu a fost poate pregătit încă. Celor care au crezut şi care m-au susţinut le mulţumesc! Pe toţi, indiferent de poziţia domniilor lor, îi felicit pentru că şi-au exercitat dreptul de a decide viitorul organizaţiei şi linia pe care aceasta va merge mai departe. Cel mai important lucru este ca din această competiţie internă să ieşim uniţi şi determinaţi să câştigăm următoarele două tururi de alegeri. Rămân cu convingerea că PSD este partidul care reprezintă cel mai bine şi cel mai autentic nevoile şi aşteptările tuturor românilor, indiferent de vârstă, condiţie socială sau statut profesional, cel mai mare şi mai puternic partid politic din România, cu cea mai bună rezervă de cadre. Pentru a demonstra această credinţă este nevoie de muncă şi unitate. Acestea sunt valorile la care îndemn toţi oamenii din PSD Argeş, oameni capabili şi harnici pe care nu voi înceta niciodată să îi respect. Cu sinceritate, Maria.” 

Din noul Birou Judeţean de conducere al PSD Argeş nu mai face parte Dan Manu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean. În schimb, printre vicepreşedinţii PSD Argeş se numără oameni precum deputatul Radu Vasilică, Sorin Apostoliceanu, viceprimarul Piteştiului, Marius Nicolaescu, consilier judeţean, fostul senator Constantin Tămagă, dar şi numeroşi primari din judeţ. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK