Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Liviu Dragnea, în comuna Corbi: „Vom include printre domeniile prioritare de sprijin şi depozitele pentru produsele agro-alimentare”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1225

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Mai_2385_Clipboard01.jpgLiviu Dragnea, preşedintele PSD, a fost vineri, 17 mai, în comuna argeşeană Corbi, acolo unde a vizitat o exploataţie agricolă de succes, înfiinţată cu fonduri europene, în anul 2010, pentru care se primesc acum şi subvenţii de la bugetul de stat. Mihai Ungurenuş, un fermier local, a înfiinţat o plantaţie pomicolă, în sistem superintensiv, prin care şi-a propus să relanseze producţia de fructe în Nordul judeţului Argeş. Cu fonduri din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală a construit şi o pensiune, apoi şi-a extins afacerea şi cu un depozit de fructe proaspete. Însă agricultorul se confruntă cu lipsa forţei de muncă.

Alături de Liviu Dragnea s-au aflat ministrul Agriculturii, Petre Daea, europarlamentarul Gabriela Zoană, preşedintele PSD Argeş, Şerban Valeca, vicepreşedintele PSD Argeş, Dan Manu, primarul PSD din Curtea de Argeş, Constantin Panţurescu. „Am dorit să fiu astăzi, aici, pentru a sta de vorbă cu un om care munceşte zi de zi şi care a demonstrat ce se poate face în acest domeniu. Săptămâna viitoare (n.r. săptămâna în curs), vom modifica Ordonanţa 114, pentru a accesa procedura de obţinere a banilor şi, de asemenea, să includem printre domeniile prioritare de sprijin şi depozitele pentru producătorii de produse agro-alimentare. Ceea ce înseamnă că primarii pot merge la Fondul de Investiţii, depun cereri şi proiecte şi obţin banii pentru depozite. Depozite o să fie. Pe legumicultură, lucrurile avansează bine, pe pomicultură e nevoie de mai multă rigoare. Una e să scoţi producţia în câteva zile şi să trebuiască să o vinzi rapid şi altceva când poţi pune soiuri succesive, pe care să le valorifici într-un timp mai lung, fără presiune.”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, la Topoloveni: „Avem zeci de mii de lucrări în desfăşurare şi milioane de beneficiari!”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la vizita în Argeş, s-a întâlnit, la Topoloveni, cu cetăţeni din zona Văii Cârcinovului. Cu acest prilej, liderul PSD i-a îndemnat pe membrii şi simpatizanţii PSD ca până pe 26 mai, când sunt alegerile europarlamentare, să le explice tuturor care au fost măsurile luate de Guvern ca urmare a programului de guvernare al PSD, care au a condus la o creştere economică istorică şi la majorarea veniturilor cetăţenilor. „Am venit azi (n.r. vineri, 17 mai 2019) la o familie tânără din Topoloveni, Argeş, care a intrat în programul „Roşia românească”, programul guvernamental, pe care noi l-am gândit şi în care avem deja înscrişi 18.000 de fermieri. Oameni care vor să muncească, şi ei, şi copiii lor, care nu vor să ţină curtea goală, care câştigă şi, totodată, vor să pună umărul la dezvoltarea agriculturii româneşti, a României, până la urmă. Vom extinde programul. Prima fază a programului a fost cu 3.000 de euro pe mia de metri pătraţi, pentru suprafaţa acoperită, adică la solarii. Programul e un succes! Acum trebuie să ajungem în etapa următoare, să acoperim lunile decembrie-aprilie. O să pornim alocarea financiară pentru achiziţia de centrale termice, deci, va da statul bani pentru a cumpăra centrale termice, instalaţiile de încălzire. De asemenea, o să ne gândim să acordăm facilităţi bancare foarte substanţiale celor care vor să-şi facă şi alte solarii, ca familia de astăzi, care poate vrea să extindă suprafaţa de solarii. Pentru cei care vor intra în programul de solarii încălzite şi vor ieşi cu roşiile în lunile de iarnă, între 1 decembrie şi 1 mai, au o subvenţie de 6.000 de euro pe mia de metri pătraţi, dublu faţă de cât e astăzi, ceea ce înseamnă un sprijin mult mai serios, care le dă mai multe posibilităţi să se dezvolte.”, a spus Liviu Dragnea.

„Copiii noştri trebuie să primească tot ce e mai bun, pentru că ei sunt viitorul”

În cadrul unei întâlniri cu cetăţenii din Topoloveni, liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut referire şi la măsurile luate de Guvern pentru domeniile Sănătate şi Educaţie. După ce a punctat faptul că în Sănătate au fost majorate salariile medicilor şi personalului auxiliar, precum şi ale asistenţilor, astfel încât să se diminueze fenomenul migrării forţei de muncă, ceea ce în bună măsură s-a reuşit, Liviu Dragnea a vorbit despre măsurile luate pentru Educaţie şi proiectele avute în vedere de PSD în continuare pentru acest important sector de activitate. „Avem mii de şcoli într-un amplu program de reabilitare. Sunt sume importante alocate, pentru a ajunge în situaţia de a oferi copiilor o masă caldă în şcoli, pe zi. Este un program la care ţinem foarte mult, deşi sunt destui care îl critică, pentru că numai asta ştiu să facă: să critice. Copiii noştri merită şi trebuie să primească tot ce e mai bun pentru sănătatea lor, pentru că ei sunt viitorul!”, a spus Liviu Dragnea.

The most visited gambling websites in The UK