Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Fost ministru de Finanţe: „Primăriile nu mai au bani de investiţii şi se duc cu mâna întinsă la domnul Dragnea”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 718

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Mai_2383_Clipboard19.jpgFostul ministru al Finanţelor Publice în Guvernul condus de Victor Ponta spune că, în prezent, Executivul se împrumută la costuri foarte ridicate de pe pieţele externe, pentru acoperirea cheltuielilor curente, şi nu pentru investiţii. Fostul ministru al Finanţelor Publice, Ioana Petrescu a susţinut, vineri, la Suceava, o conferinţă de presă, în calitate de candidat la Parlamentul European din partea Pro România. Ioana Petrescu a declarat, între altele, că Guvernul se împrumută la costuri foarte ridicate de pe pieţele externe ca să acopere cheltuielile curente şi nu pentru investiţii. „Nu este rău să împrumuţi dacă construieşti ceva, dacă faci un sistem de canalizare, construieşti o şcoală sau o autostradă, dar, din păcate, ei se împrumută pentru cheltuieli curente. În urmă cu câteva zile, s-au mai împrumutat la nivel central cu 423 de milioane de euro. Asta vine după un alt împrumut luat la finalul lunii martie - începutul lunii aprilie, de 3 miliarde de euro, la nişte dobânzi fabuloase. În 30 de ani va trebui să plătim 2,2 miliarde de euro numai pe dobânzi. Se împrumută la costuri foarte ridicate, se împrumută pentru cheltuieli curente, şi nu pentru investiţii şi ăsta este un lucru extrem de grav şi trebuie să atragem atenţia asupra acestui fapt.”, a spus fostul ministru.

Ioana Petrescu a mai declarat că primăriile au rămas fără bani de investiţii. „De ce s-a ajuns aici? La nivel local nu au mai rămas bani în bugete pentru investiţii deloc. Din punctul meu de vedere, asta se întâmplă ca rezultat al faptului că, pe de o parte, le intră mai puţini bani, având în vedere că a scăzut impozitul pe venit şi, ca atare, cota care le revine este mai mică. Este adevărat că acum le revine 100% din impozitul pe venit o creştere de la 71%, dar, în plus, acum trebuie să aibă grijă şi de unele cheltuieli cu asistenţa socială. După ce a dat cu o mână, Guvernul a luat cu alta de la administraţiile locale şi acestea au ieşit tot pe minus. Atunci, în bugetele lor nu mai sunt bani pentru investiţii publice şi sunt nevoiţi să se ducă, practic, cu mâna întinsă la domnul Dragnea. Ştim foarte bine că absorbţia de fonduri europene nu merge foarte bine şi atunci nu se bazează pe aceste fonduri europene, ci doar de aceşti bani pe care îi pot lua de la nivel central. Priorităţile pentru acest guvern au fost să crească salariile la nivel local, ceea ce este bine dar, pe de altă parte, nu s-au gândit dacă există destul de mulţi bani în bugetele locale pentru a acoperi aceste salarii mărite şi s-a ajuns la această situaţie, unde stăm pe loc cu investiţiile publice.”, a declarat Ioana Petrescu, potrivit svnews.ro. 

Coordonator Pro România Câmpulung, Marian Rădulescu

 

The most visited gambling websites in The UK