Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, prezent la Câmpulung, alături de preşedintele PNL, Ludovic Orban: „Doar PNL poate influenţa în favoarea României deciziile europene în următorii cinci ani. PSD şi ALDE sunt partide izolate la nivel european”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 709

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Mai_2382_Clipboard03.jpgComandat de PNL, executat de SC Ziarul Evenimentul Muscelean AG SRL, MFC 41190007

Prezent la Câmpulung, la sfârşitul săptămânii trecute, când l-a însoţit pe Ludovic Orban în vizita în zona noastră, europarlamentarul Siegfried Mureşan a lansat câteva comentarii în completarea preşedintelui PNL, referitoare la situaţia economică a României. „La nivelul Comisiei Europene, toţi indicatorii economici privind economia României sunt pe roşu şi arată semnale alarmante de intrare în criză. În urmă cu doi ani şi jumătate, când PSD-ALDE au preluat guvernarea, rata inflaţiei în România era 0%. Astăzi, suntem ţara cu cea mai mare inflaţie din întreaga Uniune Europeană. Rata inflaţiei a depăşit 4%. Leul atinge minim după minim în raport cu euro, ROBOR-ul a trecut de la record la record, iar valoarea ROBOR a fost consecinţa felului în care Guvernul a gestionat economia. Atât de tare au scăpat de sub control ratele la bănci, încât, acum, încearcă să ascundă ROBOR-ul, dar asta nu ascunde situaţia economică gravă spre care se îndreaptă România.”, a precizat Siegfried Mureşan. 

Acesta a lansat critici vehemente la adresa Guvernului României, pe motiv că nu absoarbe fondurile europene care stau la dispoziţia ţării noastre. „Toate fondurile europene care vin, în momentul de faţă, în România sunt atrase de primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene competenţi, în cea mai mare parte, aceştia sunt colegi de-ai noştri din PNL. De doi ani şi jumătate, Guvernul României nu a depus nici măcar un singur mare proiect de investiţii pe infrastructură la Uniunea Europeană, la Comisia Europeană, niciun kilometru de autostradă, şoseaua de centură a municipiului Bucureşti, atât de importantă pentru judeţul Argeş, autostrada spre Moldova, atât de importantă inclusiv pentru Dacia Piteşti, care şi-ar putea extinde imediat reţeaua de furnizori spre acea parte a ţării. În timp ce, la Alba Iulia, primarul liberal Mircea Hava a atras peste 200 de milioane de euro, fonduri europene, la Focşani, primarul PSD-ist a atras 2.000 de euro, fonduri europene, în ultimii ani. Aceasta este diferenţa între oraşe conduse de primari ai PNL, care se dezvoltă, şi zonele ţinute intenţionat în beznă, de PSD.”, a adăugat acesta.

Cât despre felul în care este văzut Partidul Naţional Liberal la nivelul Uniunii Europene, Mureşan a declarat că formaţiunea politică pe care o reprezintă este „singura din România care poate obţine ceva pentru români la nivel european. Noi suntem un partid cunoscut, credibil, apreciat în Europa. Când cerem ceva pentru România, obţinem, fie că sunt mai multe fonduri europene pentru fermieri, creşterea subvenţiei la hectar pentru fermieri, mai multe fonduri europene pentru România în următoarea perioadă. Am obţinut fondurile, în ciuda opoziţiei PSD, pentru ajutorarea fermierilor afectaţi de pestă porcină africană. Suntem membri ai celei mai mari familii de partide politice la nivel european, adică, în cuvinte simple, cei care au condus Europa în ultimii cinci ani şi vor continua să o conducă şi în următorii cinci ani sunt membri ai aceleiaşi familii politice ca noi. Doar PNL poate influenţa în favoarea României deciziile europene în următorii cinci ani, PSD şi ALDE sunt două partide izolate la nivel european. Socialiştii europeni au îngheţat, în mod oficial, relaţiile cu PSD, iar preşedintele ALDE la nivel european a cerut oficial excluderea partidului lui Tăriceanu din familia ALDE la nivel european. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, aceasta a fost formularea domniei sale.”

Acesta s-a referit, la finalul alocuţiunii sale, la întâlnirea cu fermierii din zona Muscel, cărora le-a spus că: „Singurii europarlamentari care au apărat fermierii români în Parlamentul European în ultimii cinci ani şi care au reuşit o creştere a fondurilor pentru fermieri sunt europarlamentarii Partidului Naţional Liberal. Vom continua să apărăm fermierii români şi în următorii cinci ani în Parlamentul European, vom cere şi ne vom bate pentru creşterea subvenţiei la hectar pentru fermierii români, pentru simplificarea procedurilor la accesarea de fonduri europene - ni s-au plâns fermierii că este prea complicată -, vrem să existe aceleaşi reguli pentru toată Uniunea Europeană şi interdicţie ca de la Bucureşti să se pună mai multă birocraţie pentru beneficiarii de fonduri europene, inclusiv pentru fermieri.”, a mai spus europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, a preluat ideea incapacităţii de atragere de finanţări UE şi a dezvoltat-o cu referire la situaţia din judeţ. „Avem şi în Argeş o incompetenţă crasă a PSD-ului şi Consiliului Judeţean. În ultimii trei ani, Consiliul Judeţean  nu a absorbit niciun euro, fonduri europene, iar, în 2019, şi-a propus nişte proiecte, pentru a absorbi aproximativ 2,5 milioane de euro. Un buget catastrofal al Consiliului Judeţean, pe care Partidul Naţional Liberal nu-l putea vota şi nu l-a votat. Consilierii judeţeni PNL nu au votat bugetul Consiliului Judeţean, iar acesta a fost un motiv important: incapacitatea de a absorbi fonduri, de a face investiţii şi a aduce bani pentru judeţul Argeş.”, a afirmat liderul liberalilor argeşeni. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK