Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Patru turişti, surprinşi de o viitură pe drumul spre Voina

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 580

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2504_26.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2504_27.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2504_31.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2504_29.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2504_30.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2504_28.jpgMaşina a rămas blocată în nămol şi bolovani, în zona lacului de acumulare, fiind scoasă cu ajutorul pompierilor. Traficul rutier a fost afectat mai bine de oră, până când a fost eliberat un sens de mers, cu un buldoexcavator al Primăriei Lereşti

Joi după-amiază, timp de mai bine de o oră,  pe DJ 734, Lereşti - Cabana Voina, nu s-a putut circula. În urma torentelor provocate de o puternică furtună, tone de aluviuni, roci şi chiar copaci au ajuns pe carosabil, în zona lacului de acumulare Râuşor, blocând traficul rutier pe mai multe sectoare de drum. Pompierii câmpulungeni şi angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Lereşti au intervenit pentru înlăturarea pericolelor şi deblocarea drumului.

Barieră naturală de noroi şi bolovani, la circa 1,5 kilometri de baraj

Cea mai mare viitură s-a format la circa 1,5 kilometri de baraj, unde stratul de noroi şi bolovani a atins peste o jumătate de metru, formând o barieră naturală în calea maşinilor. Un autoturism, în care se aflau patru persoane (doi adulţi şi doi copii), a rămas blocat în nămol, după ce şoferul acestuia, un bucureştean cu fiţe, a ignorat pericolul şi a încercat să treacă prin şuvoi. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar maşina s-a ales doar cu câteva zgârieturi, fiind scoasă din capcană cu ajutorul unui autoturism de teren al Fundaţiei Conservation Carphatia, după ce pompierii au îndepărtat, cât de cât, aluviunile venite de pe versant. „În acest moment, autoturismul în care se aflau doi adulţi şi doi copii a fost evacuat, nefiind înregistrate victime. La faţa locului sunt pompierii cu o autospecială de intervenţie şi o ambulanţă SMURD. Aceştia intervin alături de S.V.S.U. Lereşti, care acţionează cu un buldoexcavator, pentru restabilirea circulaţiei”, a transmis biroul de presă al ISU Argeş, joi, în jurul orei 17. Primarul comunei Lereşti a luat legătura şi cu Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri Argeş, care a trimis, a doua zi, angajaţi pentru degajarea tuturor obstacolelor de pe carosabil, în toate zonele afectate de viituri. „Am intervenit cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, cu buldoexcavatorul din dotare şi cred ca într-o jumătate de oră o să deblocăm traficul. Am anunţat şi Regia de Drumuri Judeţene, am vorbit cu doamna director ca, începând de mâine dimineaţă (n.r. vineri), să intervină pentru degajarea acestor aluviuni de pe drumul judeţean.”, a precizat de la faţa locului Marian Toader. Şi drumul de pe partea cealaltă a lacului de acumulare, spre Portăreasa, a fost afectat de viituri, după ce tocmai fusese amenajat în vederea turnării unui covor asfaltic.

Şoferul le-a cerut pompierilor să-i spele şi maşina!

Revenind la incidentul de joi după-amiază, precizăm faptul că şoferul rămas blocat cu maşina în noroi şi bolovani a dat dovadă de multă nesimţire, caracteristică de altfel multor „băieţi” de Capitală. Dincolo de faptul că stătea cu mâinile în şold şi-i privea arogant pe pompieri cum trudesc cu lopeţile să-i scoată maşina, s-a luat şi de jurnaliştii sosiţi la faţa locului, adresându-le cuvinte jignitoare şi ameninţându-i că-i dă în judecată dacă vor apărea în media imagini cu maşina şi/sau cu figura sa de cocalar. Mai mult decât atât, individul, lipsit de cei şapte ani de-acasă, le-a cerut pompierilor să-i spele şi maşina. Răspunsul acestora a fost pe măsura tupeului nesimţit al acestuia: „Cu 10 lei, patru fise, o poţi spăla la Câmpulung, la CarWash!” Cei patru ocupanţi ai autoturismului veneau de la Voina, iar şoferul a forţat trecerea prin bariera de nămol şi bolovani, după ce a văzut că înaintea sa o maşină de teren reuşise să traverseze obstacolul. Un alt amănunt interesant: cine credeţi că se grăbea să treacă după ce drumul a fost deblocat? Un autocamion destinat transportului de buşteni! Buşteni proveniţi din pădurile din zonă, exploatate fără milă de samsarii de lemne. Şi ne mai mirăm de ce au loc astfel de incidente! Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK