Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Tânăr din Mihăeşti, ţepuit prin metoda „batista”, de o falsă ghicitoare

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 505

Întâlnire cu ghinion, zilele trecute, pentru un tânăr în vârstă de 18 ani, din Mihăeşti. Băiatul a fost acostat de o ţigancă, din acelea cu fuste largi, creţe şi multicolore, iar aceasta s-a oferit să-i ghicească viitorul şi să-l dezlege de farmece. Credul, tânărul s-a lăsat convins, iar în schimbul născocirilor pe care le-a îndrugat, femeia de etnie rromă şi-a luat singură plata, adică i-a furat musceleanului nostru toţi banii pe care-i avea la el. Păgubitul a cerut ajutorul unui echipaj de Poliţie Rutieră şi astfel şi-a recuperat banii. Ţiganca este cercetată acum penal pentru înşelăciune.                             

Totul s-a petrecut la mijlocul săptămânii trecute, în zona Târgul din Vale, în Piteşti. Şarlatania este simplă şi eficace. Aşa-zisa ghicitoare, care nu ieşise singură la vânătoare de fraieri, l-a convins pe tânărul din Mihăeşti să-i dea toţi banii pe care îi avea asupra lui, adică 180 de lei, spunându-i că vrăjile se prind mai bine dacă sunt făcute direct pe bancnote  şi asigurându-l că îi va da înapoi până la ultimul leu. Ţiganca a pus banii într-o batistă, a împăturit-o frumos şi a bolborosit apoi ceva pe limba ei, chipurile, un fel de descântec care ar fi trebuit să-i fie de folos clientului. 

După ce şi-a terminat reprezentaţia, piranda i-a dat batista băiatului şi i-a spus ca nu cumva s-o desfacă în mai puţin de o oră, că altfel se rupe vraja şi un blestem se va abate asupra lui. Curios din fire, tânărul nu s-a putut abţine şi a despăturit batista. A rămas ca la dentist în momentul în care a constatat că în locul banilor primise un teanc de ziare împăturite. Disperat să îşi recupereze banii, a oprit primul echipaj de poliţie pe care l-a întâlnit. Oamenii legii au prins-o la scurt timp pe Marioara M., de 47 de ani, din Piteşti, în timp ce aceasta se ducea către Biserica Mavrodolu. Suspecta a fost predată poliţiştilor de la Secţia 1 Piteşti, care i-au întocmit doar penal sub acuzaţia de înşelăciune. Banii au fost recuperaţi şi înapoiaţi păgubaşului. Poliţiştii atrag atenţia că astfel de escrocherii sunt foarte des întâlnite, fiind cunoscute ca metoda „batista”. De regulă, pirandele caută tineri naivi pe care să îi păcălească, le spun că le ghicesc viitorul, că le spun de iubire, de dragoste, de sănătate, însă totul este o mare ţeapă. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK