Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Implicaţi într-o încăierare, au câştigat convertirea amenzilor în muncă în folosul comunităţii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 786

Anul trecut, în noiembrie, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat în dosarul de încăierare în care au fost implicaţi opt bărbaţi din Bughea de Jos. Unul a fost condamnat cu suspendare, iar ceilalţi şapte au primit amenzi penale. În primăvara acestui an, patru dintre ei s-au adresat Biroului Executări Penale din cadrul Judecătoriei Câmpulung, cerând înlocuirea obligaţiilor de plată cu zile de muncă în folosul comunităţii. În toamnă, ceilalţi trei au făcut acelaşi lucru, iar instanţa a fost de acord.

Aşa cum vă spuneam, pe 14 noiembrie 2018, cei implicaţi au fost condamnaţi pentru încăierare. Tonic Cornea a fost singurul care a primit un an şi opt luni de închisoare, cu suspendarea executării pe un termen de supraveghere de patru ani, timp în care are de prestat 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, la Primăria Bughea de Jos. Ceilalţi şapte au primit amenzi penale: Gheorghe Onea, 8.500 lei (170 de zile a câte 50 de lei pe zi), Cornel Cornea, Tonel Vicenţiu Cornea, Florin Iacob, Marius Onea, Gheorghe Robert Onea şi Adrian Onea au fost pedepsiţi cu câte 7.500 de lei, sumă corespunzătoare unui număr de 150 de zile de amendă a câte 50 de lei pe zi.

Pe 1 iulie 2019, instanţa a acceptat transformarea zilelor de amendă penală în ore de muncă în folosul comunităţii pentru patru dintre bărbaţii care au participat la încăierare. Cornel Cornea, Tonel Vicenţiu Cornea, Florin Iacob şi Gheorghe Robert Onea, în loc de 150 de zile de amendă penală, vor avea în cont muncă în folosul comunităţii, pe care o vor presta la Primăria Bughea de Jos.

Transformarea amenzilor în muncă neremunerată în cadrul Primăriei Bughea de Jos a stabilit-o Judecătoria Câmpulung, pe 28 octombrie, şi pentru ceilalţi trei locuitori ai cătunului Valea Măcelarului, condamnaţi pentru încăierare. Marius Onea şi Adrian Onea au de prestat câte 150 de zile, iar Gheorghe Onea, 170 de zile.

Bărbaţii au fost atenţionaţi că, dacă nu execută zilele de muncă în folosul comunităţii, acestea le vor fi înlocuite cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea. Aceeaşi sancţiune o primesc şi dacă, înainte să execute integral obligaţiile de muncă, săvârşesc o nouă infracţiune. Pentru îndeplinirea muncii a fost stabilit un termen de doi ani.

Incidentul dintre ei a fost pe 26 iulie 2016 şi s-a lăsat cu intervenţia jandarmilor şi poliţiştilor de la trupele speciale, care i-a despărţit pe combatanţii care se băteau cu bâte şi uluci rupte din gard. De pe urma incidentului au avut de suferit Gheorghe Onea (42 ani), Marius Onea (33 ani), Adrian Onea (36 ani), Gheorghe Robert Onea (28 ani), Toni Cornea (48 ani), Cornel Cornea (42 ani), Tonel Vicenţiu Cornea (24 ani) şi Florin Iacob (24 ani), care au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Municipal Câmpulung, pentru a primi îngrijiri medicale. Doar Gheorghe Robert Onea a avut nevoie de spitalizare, fiind ulterior transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, iar mai apoi la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Dacială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” Bucureşti.

Tonel Vicenţiu Cornea trăia cu Larisa Grozavu, iar tatăl acesteia din urmă i-a adresat vorbe grele fiicei sale, dar l-a pocnit şi pe iubitul acesteia. Cel agresat şi-a chemat în ajutor neamurile, iar bătaia care s-a încins a fost una ca-n filme. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK