Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La Sătic, ursul intrat într-o cabană şi a furat pastrama din frigider

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1203

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Octombrie_2430_25.jpgDupă ce oamenii le-au invadat teritoriul, urşii coboară în ferme, în aşezările umane, unde ştiu că-şi  găsesc uşor hrană. Nu mai e o noutate acest lucru, iar în zona Rucăr - Dâmbovicioara sălbăticiunile, din contră, s-au integrat perfect în viaţa localnicilor şi le fac zile amare. Nu mai spunem că atacurile ce vizează animalele domestice sunt aproape la ordinea zilei, mai nou, urşii au ajuns să-şi procure hrană direct din casele oamenilor. Şi nu de oriunde, ci din frigider!

Ursul, gonit de jandarmi

S-a întâmplat, zilele trecute, în localitatea Sătic, cunoscută ca fiind una cu risc maxim în ceea ce priveşte prezenţa sălbăticiunilor în gospodăriile oamenilor. Un urs înfometat, atras de miresmele ameţitoare ale bucatelor dintr-o cabană, s-a dus, la ceas de seară, să-şi încerce norocul, chit că proprietarul imobilului era acasă. Animalul a forţat uşa de la intrare, a intrat în bucătărie şi a făcut dezastru în căutarea hranei pe care spera să o găsească, dar lipsea cu desăvârşire, fiind bine ascunsă. Moş Martin nu s-a dat bătut şi a trecut la o anexă gospodărească, unde a avut noroc. A spart şi aici uşa şi s-a dus glonţ la frigider, unde proprietarul cabanei depozitase, printre alte bunătăţi culinare, o bucată de pastramă. Ursul n-a stat prea mult pe gânduri, a luat carnea şi s-a pus pe mâncat. Speriat de cele întâmplate, dar şi de faptul că ursul poate să facă şi alte pagube, poate chiar să-l atace pe el, localnicul a sunat la numărul de urgenţă 112. La faţa locului a ajuns un echipaj al Jandarmeriei, care nu a făcut altceva decât să sperie animalul şi să-l gonească înspre pădure. Proprietarul a primit îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD pentru că suferise un atac de panică. „Luni, 21 octombrie, la ora 22.38, a fost un apel la 112, jandarmii argeşeni fiind alertaţi despre faptul că în localitatea Sătic se află un urs în zona unei cabane. Ajunşi la faţa locului, jandarmii au identificat animalul, au îndepărtat curioşii din zonă şi s-au folosit de mijloacele specifice pentru îndepărtarea acestuia în mediul natural. În continuare, jandarmii au rămas în zona şi au patrulat până când s-au asigurat că animalul nu se mai întoarce.”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Argeş, căpitanul Flavius Tănase. În ultimii ani, a devenit o obişnuinţă ca urşii să fie văzuţi prin localităţile montane, ajungând să fie denumiţi urşi-gunoieri sau urşi de oraş. O situaţie cu care România a ajuns „vedetă” la CNN ori BBC şi care, să recunoaştem, nu ne face cinste. Să mergi în vacanţă şi să dai nas în nas cu ursul pe străzile unei staţiuni nu e tocmai o experienţă plăcută. În cazul celorlalte localităţi menţionate, urşii creează panică printre localnici, care se tem pentru animalele din gospodărie, dar şi pentru viaţa lor. Jandarmii şi reprezentanţii ocoalelor silvice nu pot decât să sperie animalele şi să le gonească în pădure. În cel mai bun caz, după ce urşii produc pagube serioase, se dă ordin de relocare a acestora, dar nu se rezolvă nimic, pentru că animalele vor produce pagube şi în locurile unde vor fi mutaţi, pentru că aşa s-au învăţat. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK