Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În locul amenzii, femeia din Hârtieşti, prinsă furând curent, va face muncă în folosul comunităţii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 755

O localnică din Hârtieşti, condamnată după ce a fost descoperită furând curent electric, a cerut instanţei să-i transforme zilele de amendă în zile de muncă în folosul comunităţii. Cererea i-a fost acceptată, urmând să presteze 270 de zile de muncă neremunerată în cadrul Primăriei Hârtieşti.

După ce a fost o dată prinsă că fura curent electric, o musceleancă nu s-a potolit şi s-a ales şi cu al doilea dosar penal şi, implicit, cu condamnare. A făcut treaba asta, pentru că prima dată instanţa a iertat-o. Marinela Ivaşcu, din Hârtieşti, s-a pricopsit cu primul dosar penal în 2017, când a fost găsită de reprezentanţii Distribuţie Energie Oltenia SA că fura curent prin intermediul unei instalaţii clandestine care ocolea contorul, motiv pentru care a fost sesizată Poliţia. După ce şi-a recunoscut vina, a fost condamnată de Judecătoria Câmpulung la 180 de zile amendă, în valoare de 1.800 de lei. Aceasta a rezultat din cumulul a două infracţiuni, de furt de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine care ocolesc echipamentul de măsurare. Fiind la primele greşeli, femeia a fost iertată de instanţă, care a dispus amânarea aplicării pedepsei pe o durată de doi ani, care să constituie şi termen de încercare. Şi, pentru că a scăpat doar cu achitarea cheltuielilor judiciare, care s-au ridicat la 630 de lei, Marinela Ivaşcu a luat-o de la capăt.

În 19 septembrie 2018, a fost călcată din nou de cei de la firma de distribuţiei a energiei electrice şi de jandarmi, care au găsit instalaţia de furt de curent la loc, chiar îmbunătăţită. Aşa că femeia a ajuns din nou în faţa judecătorului, unde, şi de această dată, a fost de acord că a greşit, încheind cu Parchetul Câmpulung un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Pentru că a săvârşit a doua infracţiune în cei doi ani de păsuire, i-a fost revocată amânarea aplicării pedepsei anterioare. În aceste condiţii, după ce i-au fost contopite cele două condamnări, fiecare a câte 1.800 de lei, a rezultat o pedeapsă de 2.700 de lei, corespunzătoare a 270 de zile amendă, pentru cele două infracţiuni, de furt de energie electrică, şi folosirea unei instalaţii care evita contorul.

Întrucât nu are posibilităţi materiale, femeia s-a adresat Judecătoriei Câmpulung, în speţă Biroului Executări Penale, cerând înlocuirea obligaţiei de plată a amenzii primite pe 13 mai 2019, cu obligaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii. Instanţa a analizat solicitarea Marilenei Ivaşcu şi a fost de acord ca în locul celor 2.700 de lei, cât a reprezentat amenda, să facă 270 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Hârtieşti. Femeii condamnate i s-a pus în vedere că, dacă nu execută obligaţia de muncă în folosul comunităţii, în condiţiile stabilite de instanţă, sau dacă săvârşeşte o nouă infracţiune descoperită înainte de executarea integrală a acesteia, în termenul de doi ani de la rămânerea definitivă a deciziei, numărul de zile amendă i se poate înlocui cu un număr corespunzător de zile de închisoare. 

Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK