Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Închisoare cu suspendare pentru o musceleancă, judecată pentru şantaj

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 883

În vară, pe rolul Judecătoriei Câmpulung a fost înregistrat un dosar, care a avut ca obiect al cauzei şantajul. Conform Codului Penal, şantajul este infracţiune contra libertăţii persoanei, adică constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod just un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, şi se pedepseşte cu închisoarea de la unul la cinci ani. Aceeaşi pedeapsă se aplică şi ameninţării cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un alt membru de familie al acesteia. În cazul de faţă a fost vorba de faptele amintite anterior, dar comise în scopul de a dobândi în mod just un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, care se pedepsesc cu închisoarea de la doi la şapte ani.

Pentru şantaj, faptă comisă acum doi ani, Maria Magdalena Cîrstea a fost trimisă în judecată pe 8 iulie 2019, după ce instanţa a admis Rechizitoriul Parchetului Câmpulung. Decizia de condamnare a fost pronunţată încă de la primul termen, din 24 septembrie, când Maria Magdalena Cîrstea a primit un an şi patru luni de închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere pe un termen de trei ani. Pe durata celor trei ani, va face 120 de zile lucrătoare de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Dizabilităţi Câmpulung, sau la Complexul de Servicii Comunitare - Centrul Maternal Câmpulung. În acelaşi timp, trebuie să respecte mai multe măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă, informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei.

Dosarul penal a avut şi o latură civilă, pe care judecătorul de caz a rezolvat-o cu aceeaşi ocazie. Adică a admis în parte acţiunea civilă a persoanei vătămate, Valentina Geanina Gagea, care s-a constituit parte civilă. Astfel, inculpata a fost obligată să-i plătească daune morale, în sumă de 3.000 de lei. În seama Mariei Magdalena Cîrstea au fost puse şi cheltuielile judiciare avansate de stat, în valoare de 700 de lei.

Decizia Judecătoriei Câmpulung nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK