Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Elevii şi profesorii, liberi înainte şi după alegeri

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 255

În ciuda pandemiei de coronavirus, elevii şi profesorii au revenit la şcoală pe 14 septembrie. Mai multe reguli au fost impuse de autorităţi pentru a evita răspândirea virusului în unităţile şcolare.

La sfârşitul acestei săptămâni, însă, vor fi organizate alegerile locale, iar mai multe şcoli se vor transforma în secţii de votare. În aceste condiţii, autorităţile au stabilit că elevii şi profesorii vor avea trei zile libere pentru a permite organizarea secţiilor de votare şi pentru dezinfectarea sălilor de curs după votare. Zilele libere vor fi vinerea de dinaintea alegerilor (25 septembrie), dar şi luni şi marţi (28 şi 29 septembrie). „Este foarte clar că activitatea în şcoli va fi puternic deranjată de aceste alegeri locale, fiindcă amenajarea secţiilor de votare nu se poate face peste noapte, deci, cel puţin o zi sau două înainte de vot, şcoala va trebui să fie liberă pentru instalarea secţiilor de votare, iar, în după ziua votului, este foarte clar că e nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecţie profundă. Aceste lucruri trebuie rezolvate, după părerea mea, foarte urgent de către Guvern şi de către responsabilii din Guvern şi de către autorităţi”, declara preşedintele Klaus Iohannis, la începutul lunii septembrie. 

Şi Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţa că autorităţile doresc ca elevii să aibă liber vineri, înaintea votului, şi luni, după vot, pentru ca unităţile de învăţământ să fie pregătite pentru desfăşurarea votului, dar şi pentru ca acestea să fie igienizate şi dezinfectate după votare. „Este o hotărâre care s-a dat după consultarea Grupului Ştiinţific. Într-adevăr, se fac nişte dezinfecţii terminale, care au anumiţi timpi şi pentru a avea siguranţa şi a nu a mai avea efectele pe care le-am avut la începutul anului cu acele dezinfecţii făcute în şcoli şi cu intoxicarea copiilor. O să avem vineri închisă şcoala, luni şi marţi.”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Prin închiderea şcolilor, practic, acestea vor funcţiona la fel ca în scenariul roşu, cu toate cadrele didactice acasă, toţi elevii acasă şi cursuri desfăşurate on-line. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK