Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Directorilor de şcoli li se cere să participe cu delegaţii de elevi şi profesori la festivităţile de 1 Decembrie. Nu doar să ceară bani Primăriei, ci să şi ofere un semn de respect comunităţii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1199

 

În preambulul săptămânii de evenimente programate cu ocazia sărbătorilor Sfântului Andrei, patronul spiritual al Şcolii Normale „Carol I”, care marchează 150 de ani de existenţă, şi a Zilei Naţionale a României, primarul Liviu Ţâroiu a lăsat să se înţeleagă că liberele de la stat este posibil să se prelungească cu liberele primite la nivel local. Adică nu s-ar munci decât luni şi marţi, bugetarii având ca bonus neoficial şi 29 noiembrie. Tocmai pentru ca să-şi rezerve ziua de miercuri pentru pregătirile aferente mini-vacanţei de 1 Decembrie, Executivul a programat şedinţa de Consiliu Local, ordinara aferentă lunii noiembrie, marţi, 28 noiembrie. Astfel, aleşii nu pot invoca faptul că planurile făcute pentru ziua liberă oferită de stat le-au fost încurcate de bugetarul şef, în cazul în care acesta ar fi păstrat data tradiţională, ultima zi de joi din lună, pentru organizarea întâlnirii lunare, într-un cadru oficial, a Executivului şi Legislativului. 

Consilierii, majoritatea slujbaşi la stat, care îşi petrec zilele libere la Câmpulung, au fost invitaţi de Liviu Ţâroiu să i se alăture la festivităţile ţinute pe 1 Decembrie, în colaborare cu Clubul „Lions” şi Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. „Pe 1 Decembrie avem depuneri de coroane şi celebra fasole cu cârnaţi, în Piaţa Primăriei, unde va fi şi o demonstraţie a militarilor Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. Un pluton va da onorul zilei respective.”, a anunţat primarul, cu o săptămână înainte, ceremoniile pregătite, care vor fi precedate joi, 30 noiembrie, de festivitatea de la „Carol I”, aflat într-un moment cu o profundă încărcătură istorică şi spirituală. 

În ideea de a nu mai avea parte de „sărăcia” de participanţi la secvenţele solemne derulate în Piaţa Jurământului, la care asistă doar câmpulungenii aflaţi în trecere prin zonă, consilierul Constantin Staicu a reluat apelul de a mobiliza şcolile, ca să trimită la aceste manifestări naţionale delegaţii de profesori şi elevi. „I-am invitat de fiecare dată. Unii răspund, alţii nu.”, a prezentat Liviu Ţâroiu reacţia dezolantă a unora dintre managerii de instituţii de învăţământ, servite cu promptitudine de Primărie, din banii câmpulungenilor, de fiecare dată când înaintează o cerere de ajutor financiar. Dar atunci când trebuie să dea ceva la schimb… se vede din absenţa pe capete la festivităţile ţinute, este adevărat, într-o zi nelucrătoare. „Am remarcat,  în anumite prilejuri, că şcolile nu sunt prezente. Spuneţi-le să aibă măcar reprezentare şi este foarte bine.”, a insistat profesorul Staicu. „Toţi consilierii sunteţi membri în Consiliile de Administraţie. Luaţi cuvântul şi aduceţi-le aminte că au şi obligaţii.”, a replicat Ţâroiu, conştient că, dacă directorii nu-l bagă pe el în seamă, aleşii n-au nicio şansă să umple străzile cu elevi şi dascăli în momente speciale, aşa cum sunt ceremonialele desfăşurate împreună cu Armata. Claudiu VIŞAN

The most visited gambling websites in The UK