Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Încă patru ani, cel puţin, din cauza lui Ţâroiu, auzul ne va fi scârbit de „Kretzulescu”

Magda BĂNCESCU  

Repriza de regrete înecate în şampanie, de săptămâna trecută, va fi urmată de o alta, bănuim că pe uscat, de data aceasta, căci rămânem şi fără bani de iluminatul public cu atâtea protocoale ale aleşilor. Ale foştilor, majoritatea fiind de domeniul trecutului, slavă Domnului, care… n-am înţeles ce-au sărbătorit marţea trecută. Alegerile le-au pierdut, mandatele şi le-au pierdut - 15 dintre ei nu mai sunt consilieri locali -, iar în urma lor au lăsat dezastru! Iar ei au ridicat paharul de şampanie, după ce le-a gâdilat Ţâroiu timpanele cu prostia colaborării de succes, reflectată în proiectele Câmpulungului. Nu v-ar fi ruşine! Singurul succes al mandatului 2016-2020 se simte în buzunarele capilor Primăriei, ale consilierilor locali şi ale bugetărimii din administraţia publică. Punct. Taxele şi impozitele colectate de la cetăţeni, îndesate în buzunarele lor. Alt succes n-a existat în ultimii patru ani. Şi-apoi consilierii n-au fost colaboratorii lui Ţâroiu, ci paiaţele manevrate de sfori de păpuşarul şef, care acum, vezi Doamne!, le dă importanţă. Au colaborat… când, în realitate, i-au dat mână liberă primarului să toace, într-o manieră iresponsabilă, banii care acopereau fără probleme nota de plată a lui „Kretzulescu”.  

„Kretzulescu”, despre care auzim de patru-cinci mandate, va fi în urechile noastre şi în legislatura 2020-2024, căci Liviu Ţâroiu n-a putut mai mult decât Călin Andrei. Pe timpul lui Andrei, 23%, pe timpul lui Ţâroiu, tot cam atât, pentru că nici el n-a raportat un obiectiv finalizat din cele cinci. În timpul campaniei electorale, când era în interesul lui să se dea mare cu realizările, a comunicat un 97% îndeplinit la Piaţa Primăriei. Deci, nici aşa sărăcuţă, văduvită şi de puţinul pe care îl prevedea un proiect de criză, nu este terminată. Proiectul „Kretzulescu” era împărţit în cinci zone de lucru, niciuna nefiind gata nici până în ziua de astăzi. Dar să zicem că e Piaţa Primăriei, că n-ai ce să-i mai faci, decât să fii, la iarnă, cu ochii pe plăcile de compozit, care vor „zbura” de la locul lor. În afara Pieţei Primăriei, erau de amenajat Parcul „Kretzulescu”, împreună cu clădirea Băilor „Kretzulescu”, Grădina Publică „Merci”, Bulevardul „Pardon”, în timp ce străzile Negru Vodă şi Nae Leonard erau cuprinse împreună într-un proiect menit să asigure o legătură, altfel decât rutieră, între Primărie şi Complexul „Kretzulescu”. 

Din tot ce-am enumerat, în afară de spoiala din parcuri şi Piaţa Primăriei, toate trei o porcărie, pe româneşte, bănuim că sub 50% ca stadiu al proiectului „Kretzulescu”, altceva nu s-a făcut. Mai sunt bulevardul, băile, breteaua Nae Leonard, care trebuia acoperită odată cu Negru Vodă şi Piaţa Primăriei. Plus ce visa Ţâroiu să adauge  proiectului lui Călin Andrei, care omisese - dacă a lucrat cu cel mai bun arhitect al Câmpulungului! - un spaţiu ultracentral, primul care îţi sare în ochi stând cu spatele la Primărie: esplanada Clubului ARO şi a blocului Romarta. Adică făceai boboc - „noroc” că nu s-a făcut - partea cu Primăria, iar pe cealaltă o lăsai în anii ’90? Apropo, demontaţi o dată scheletul fostei staţii de autobuz, ca să vadă doamna primar ce gospodari are în subordine, care n-au fost lăsaţi de Ţâroiu să facă treabă!

De ce-am punctat nerealizările proiectului „Kretzulescu”, în loc să-l dăm uitării?! Pentru că, din nefericire, a ajuns în braţele celui de-al treilea primar, care, însă, îl primeşte fără finanţare. Finanţarea a avut-o în totalitate Liviu Ţâroiu şi a consumat-o până la ultima picătură. Va fi al cincilea mandat în care vom avea parte de „Kretzulescu”, despre care îndrăznim să spunem că nu se va încheia. Probabil, va fi lucrat, după ce se vor găsi banii, Bulevardul „Pardon”, căruia, pe lângă resurse materiale, îi trebuie un proiect nou, căci nu poţi să îngropi şi acest simbol în betoanele lui Răuţoiu. Care intenţiona să-l mărginească cu garduri din cele cu care opresc jandarmii protestatarii. Ţâroiu a picat la timp. 

Însă nu credem că, în următorii patru ani, se va mai aduce vorba despre băi, deşi este nevoie de punerea la punct a parcurilor, pentru care câmpulungenii au plătit - asta nu trebuie uitat! - 81,6 miliarde de lei vechi! Neterminate! Şi, după cinci ani, au nevoie de lucrări ca să arate decent. 

Iată pentru ce au ciocnit aleşii săptămâna trecută, când au sărbătorit prăpădul. Dacă ar fi zăcut o urmă de onoare în politicienii responsabili de „Kretzulescu”, de la PNL şi PSD, căci ăştia ne-au înnebunit cu unicul proiect al oraşului, nu i-am mai fi văzut în actuala administraţie pe niciunul. Pe Ţâroiu, în primul rând, care a spart economiile lui Andrei, menite să acopere în integralitate lucrarea, şi nici pe ceilalţi legaţi de cel mai mare eşec investiţional al Primăriei. Care, de 20 de ani, de când era Bălan primar, altceva nu ştie decât „Kretzulescu”. Dintre cei care au ridicat mâna pentru „Kretzulescu”, au tupeul să revendice indemnizaţie de ales Liviu Ţâroiu şi Mărgărin Blidaru, de la PSD, iar de la PNL, Ionel State. În locul lui Luci Ionescu, redevenit consilier al prefectului, şi al lui Bogdan David, ales consilier judeţean, ar trebui să intre în Consiliu Anca Dumitrescu şi Cristi Creţu. Toţi vechi, responsabili moral de „Kretzulescu”, cărora onoarea ar trebui să le dicteze demisia. Iar în locul lor să intre oameni noi, străini de pagubele cauzate de rămăşiţele unor administraţii amatoare. 

Evenimentul Muscelean