Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Oare, o mai fi prin Primărie taxatoarea lui Lasconi, care o ameninţa pentru vreo primă de la Ţâroiu?!

Magda BĂNCESCU

La ultima întâlnire virtuală a aleşilor - cărora, probabil, le rămân amintire tabletele muncite -, întâlnire produsă înainte de alegeri, primarul, convins că îşi va continua normal activitatea după votul din 27 septembrie, a anunţat că şedinţa ordinară se va ţine în ultima zi a lunii. Omul dădea impresia că nu se va întâmpla nimic surprinzător la scrutinul de acum o săptămână şi că Executivul şi Legislativul îşi vor vedea de lucru de parcă alegerile nici n-ar exista. Şi că se ţin… ca să se ţină şi să mai cheltuim un ban cu comisiile de votare! Poftim belea picată năprasnic pe capul candidatului care şi-a crezut proşti votanţii! A pierdut primarul, a pierdut Consiliul şi pierde al naibii de tare Executivul, în privinţa căruia avem siguranţa că va suferi schimbări majore, căci pilele plantate în Primărie nu doar de Ţâroiu, ci şi de ceilalţi dinaintea lui - numai că Ţâroiu a adus cele mai mari „catastrofe” în rândul personalului -, îşi vor face bagajele. De voie sau de nevoie. 

Următorii, după marele perdant, peste care s-a prăbuşit tavanul la aflarea rezultatului umilitor al alegerilor, au fost puturoşii şi puturoasele, învăţaţi să lâncezească şi să colinde când birourile instituţiei, pentru cleveteală, când supermarketurile din târg, în timpul programului de serviciu, beţivanii, nepricepuţii şi, în general, „umplutura” adăpostită, profesional şi salarial, în Primărie. După şocul de duminică noaptea, au schimbat rapid strategia, realizând că este spre binele lor să se dea cu noua primăriţă. N-are cum să nu te umfle râsul auzind că nimeni din Primărie nu l-a votat pe Ţâroiu! Că doar nu e niciunul prost să recunoască votul acordat primarului dispus să le tolereze nesfârşitul concediu de odihnă, cum arată programul la serviciu al prea multora dintre „ploşniţele” greţoase, distanţate de cetăţean şi de sarcini dintotdeauna, nu de când cu COVID-ul. Toate ciurucurile acestea, care ştiu că un primar autoritar se va descotorosi de ele imediat cum se va prinde ce „prestează” - şi, mai ales, cum au fost angajate, în condiţiile în care nu sunt bune de nimic - dârdâie la gândul că vor experimenta munca la patron. Deşi niciun patron, auzind de unde vin candidaţii şi de ce-şi caută de muncă în această perioadă, nu s-ar încurca cu leneşii nepregătiţi, cum sunt o grămadă dintre exemplarele recrutate de primari nepăsători de calitatea colectivului din subordine.   

Vă daţi seama că nimeni, oricât de tolerant ar fi, n-ar putea colabora cu nişte trântori trădători pe deasupra, cărora Ţâroiu le-a mărit salariile şi în 2016, şi în 2017 - anul cu dublări şi triplări de lefuri -, şi în 2018, chiar şi în 2019, anul în care le-a dat indemnizaţia de hrană de 346 lei per cap de angajat îmbuibat, care-şi permite zilnic prânzul la restaurant. 

Doamne, ce mult ne-ar plăcea s-o vedem pe vardista cu chitanţierul de amenzi de la Poliţia Locală faţă în faţă cu viitoarea şefă! Pe care a taxat-o cu sete pentru afişele despre crematoriul de leşuri, lipite, din neştiinţă, din exces de zel, de puştii din staff-ul Elenei Lasconi, care a luat fapta asupra ei. Cum îi va explica ea noii superioare de ce a avut nevoie de o oră ca să-i scrie sancţiunea! Oare, o mai fi prin Primărie duduia care o ameninţa, în timp ce „croşeta”, cu ritmul unui melc ajuns la sfârşitul vieţii, procesul-verbal de sancţionare, că… vede ea şi că nu ştie în ce se bagă?! Dacă femeia asta n-a plecat benevol înseamnă că are tupeu. 

Sau o fi votat-o şi ea tot pe Elena Lasconi, aidoma celorlalte 124 de „bucăţi” din Executiv, care s-au dezis de cel mai grijuliu primar cu conturile şi burţile subalternilor! Trecându-ne prin dreptul ochilor feţele celor mai importanţi din Primărie, ne amuzam imaginându-ne-o pe primăriţa Lasconi dialogând cu şefii de direcţii, Violeta Iarca şi Cătălin Bădiţa. Prima, fără discuţie, mâna dreaptă a lui Ţâroiu, angajată de Ţâroiu, sufleorul lui de la şedinţe, împreună cu care a împărţit şi bune, şi rele. Şi banii Câmpulungului. Al doilea… ne este jenă să-l caracterizăm, afirmaţie valabilă şi pentru fostul Serviciu Social, devenit direcţie, deşi prestaţiile slujbaşilor de aici sunt o ruşine. Bădiţa, un ins slab, slab şi iar slab, cu peste 10.000 lei pe lună, este egal salarial directorului economic şi arhitectului şef. Al treilea director important al primarului este arhitectul Victor Cătălin Ghiţă. „Venetic” şi el, fiind de la Piteşti, şi nou în Primărie, s-ar putea să nu aibă nicio problemă că are o şefă nouă. 

Docilă pare şi şefa Contabilităţii, Vasilica Constantinescu, neprotestatară, la prima impresie, care va executa de acum înainte aşa cum a făcut-o până acum. Indiferent cine e primar, indiferent cine e şef al Direcţiei Economice, întrucât ne vine greu a crede că Iarca aşteaptă răbdătoare să treacă cei patru ani şi să se întoarcă Ţâroiu primar. Asta a fost o glumă. Tot dintre şefii de servicii în privinţa cărora n-avem dubii că-şi vor vedea de ale lor, în loc să stea de ceartă cu noul superior, sunt Lucreţia Mitoi, de la Venituri, şi Ionuţ Ţuţea, de la Resurse Umane. Credem că Lasconi nu va avea o colaborare grea cu cei trei, părând că sunt oameni care se pliază unui nou lider. Altfel vor sta lucrurile cu scârbele, la propriu, din efectivul Primăriei, pe care nu le va schimba niciun curs de comunicare şi nu le intimida nicio evaluare serioasă a „performanţelor”.                 

După plecarea blondei de la Drept, Ilie, la Bucureşti, Juridicul a rămas descoperit, fiind ţinută într-o prelungită perioadă de interimat Mihaela Filipescu. Deşi era normal ca, în doi ani, concursul să fie organizat, iar postul, ocupat. Mai mult ca sigur, selecţia va fi organizată - sperăm, corect - în mandatul 2020-2024, iar la conducerea serviciului va ajunge un jurist bun.           

Singura persoană din Primărie, pe care o credem 100% că nu l-a votat pe Ţâroiu, este Roxana Bragă, şefa Evidenţei Populaţiei, sabotată puternic la concursul pentru funcţia de director economic, care era pregătit pentru contabila Primăriei Dragoslavele. Dacă Bragă, şefa Contabilităţii, acum patru ani, avea curajul să-i dea peste nas lui Ţâroiu, nefiind genul care să accepte aranjamente financiare, a fost taxată. De silă, s-a mutat cu serviciul, în clădirea Poliţiei. 

Încheiem într-o notă de bună dispoziţie, căci ne-a rămas de „atacat” un anume şef de serviciu din Primărie: Dragoş Nicolae, de la Poliţia Locală. Cu un zâmbet dintr-o ureche într-alta, nu ne putem reţine o întrebare: mai rămâne Nicolae sau mai rămâne Poliţia Locală?

Evenimentul Muscelean