Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ameninţ pentru tine! „Naşul” în versiune electorală

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 508

Magda BĂNCESCU

Handicapul reprezentat de „zdupul” domiciliar impus de pandemie alegătorilor trebuie recuperat de politicienii în campanie în august şi septembrie. Cine îşi doreşte cu ardoare victoria a început să se agite din iulie, afirmaţie valabilă doar în cazul Elenei Lasconi, care, deşi debutantă într-un domeniu hulit de cetăţeni, politica, umple „terenul” cu prezenţa sa dinamică. De aia se uită strâmb la ea contracandidaţii. Că a stricat „atmosfera” de înmormântare a campaniilor electorale cu vioiciunea molipsitoare, care parcă i-a însufleţit pe câmpulungenii învăţaţi cu apatia alegerilor trecute. Aţi văzut-o, de curând, colindând cartierele pentru semnăturile necesare intrării în cursa electorală, aţi văzut-o lângă mesh-urile amplasate vizibil, în Vişoi, în Grui, în intersecţia de la Pedagogic, lângă Edilul şi la Apa Sărată, aţi văzut-o la cortul din centrul Câmpulungului.            

Ce place la jurnalista candidat la Primărie este că nu se comportă ca un politician ieşit la cerşit de voturi, ci ca unul dintre noi căruia i-a ajuns scârba de o administraţie aflată în stare avansată de descompunere morală. Şi penală, în cazul unora, dar dacă infractorii din Primărie nu sunt dovediţi… nu pomenim nimic despre ei. Deocamdată. O eventuală victorie a Elenei Lasconi va însemna, pentru cei care vor să-şi continue serviciul la Primărie, o schimbare de atitudine a conţopiştilor recrutaţi oricum, dar nu prin concursuri cinstite. Ci parcă după concentraţia de greaţă, asta pe lângă îndeplinirea criteriilor de eligibilitate valabile în cazul angajărilor la stat. Ori îşi corectează comportamentul de bună voie, ori fuga la plastician ca să le permanentizeze un zâmbet pe figură „murăturilor” care-l împroşcă cu scârbă pe „gândacul” venit să-şi lase banii la casierie. 

Gluma cu zâmbetul operat îi aparţine chiar candidatei, căreia nu-i facem niciun rău deconspirând-o, căci subordonaţii lui Ţâroiu îl votează pe tătuca angajatorul, care nu le-a dat serviciu de competenţi ce sunt! Poftiţi mostră de loialitate la piloşii trufaşi înghesuiţi în Primărie: atitudinea năucitoare a „vardistei” de la urbanismul Poliţiei Locale care, cu un tupeu nesimţit, şuieră avertismente inspirate din folclorul interlop al târgului. Primarul, despre care vă povesteam că se teme de Elena Lasconi, a mers până la capăt cu sancţiunea soră cu oftica, aplicată „pericolului” de la locale. La conferinţa de presă, convocată cum s-a întors din concediu, Ţâroiu a prăpădit timpul ziariştilor palavragind despre cum o va amenda el pe „doamna candidată”, ca s-o înveţe minte să-i umple domeniul public cu afişe, care puneau în gardă populaţia pe tema incineratorului de leşuri. Şi a vorbit despre amenda destinată Elenei Lasconi mai mult decât despre amenda ce-l viza pe patronul care a turnat fundaţia crematoriului, fără autorizaţie de construire. Ce s-a mai eschivat primarul când a fost întrebat, repetat, cu ce sumă a fost sancţionat Ancu, afaceristul care, pe răspunderea lui, a demarat construcţia ilegală! Şi nu ne mira dacă Lasconi era taxată mai rău decât începătorul în business-ul cu deşeuri periculoase, a cărui faptă se încadra între un minim de 1.000 de lei şi un maxim de 100.000 de lei. Candidata la Primărie a fost „arsă” cu jumătate din minimul de care era pasibil „investitorul”, ca să ştie „cine este şefu’!” 

Experienţa cu agentul sancţionator, care a prins un post excelent la Poliţia Locală de când e Ţâroiu la butoane, a fost făcută publică de „contravenienta” cu şanse să-l lase muritor de foame pe pensionarul plătit cu 15.000 lei. Indemnizaţie românească, plus spor european. Păi, după atâta bănet, ce viaţă e aia să trăieşti din pensie?! După acţiunea recunoscută de Elena Lasconi, de împărţire a flayerelor, în scop de informare, aceasta a fost convocată la Primărie, pentru pedepsirea draconică a gestului care a pângărit, domnule, splendoare de oraş! În care nu vezi nicio porcărie lipită pe stâlpi, pe garduri, pe clădiri, pe faţade! Dintr-o dată, grotescul imaginii centrale stătea în amărâtele de postere, mici cât o coală obişnuită, care au oripilat ochiul „isprăvnicesei” lui Ţâroiu. 

Elena Lasconi s-a conformat „invitaţiei” şi a venit la Primărie, unde a avut parte de o experienţă teribilă, în care s-au recunoscut toţi câmpulungenii care au trăit umilinţe similare prin birourile ticsite de „ploşniţe” cu salarii de corporatişti. Lipsa exerciţiului „vătăşeilor” de la Locală, care taxează pe preferinţe, s-a văzut din timpul consumat pentru completarea procesului verbal de conţopista care, pesemne, n-a avut şi alte treburi în acea zi, de vreme ce s-a mocăit o oră cu o hârtie! Dar nu „viteza” de lucru, care influenţează randamentul şi, pe cale de consecinţă, performanţa salarială, şochează în speţa prezentată. Ci obrăznicia angajatei Primăriei de a profera ameninţări la adresa contracandidatei şefului, potrivit cărora nu ştie în ce se bagă şi o să vadă ea cum o să se afunde! Iată cum onoarea lui „Don Corleone” de Câmpulung este apărată, într-o manieră puţin spus deplasată, de aceeaşi salariată care i-a aplicat unui patron de televiziune locală 50.000 de lei pentru un gard care supăra, vizual, un vecin! Doamna, care confundă Primăria cu partidul, o fi având comision din sancţiuni. Deşi, mai degrabă, pare că are ceva cu cei din presă care nu lipesc fruntea de podea în faţa „Naşului”. Aşa că, dragi colegi, atenţie să nu deranjaţi cu siluetele non-PSD-iste urbanismul delicat al oraşului în care istorie au devenit bunul gust şi bunul simţ. 

Doamna agentă, o întrebare „impertinentă” din partea noastră! Cu cât aţi sancţionat panourile bădărane, agresive, kitschoase, de care te izbeai mergând pe trotuar, montate de circurile găzduite pe terenul lui Ţâroiu?! Care, înainte să-l vândă cu 135.000 euro, făcea şi el un bănişor, ajutând circarii cu locul de popas şi spectacole. Executivul a scos-o pe Lasconi bună de plată 500 de lei. Cam cât un Courvoisier la reducere.

The most visited gambling websites in The UK