Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La sfârşit de an, venituri mai mari, datorită firmelor din comună

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1522

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2450_38.jpg

Înregistrarea unui supliment financiar în materie de încasări a determinat Executivul de la Schitu Goleşti să rectifice bugetul comunei cu suma deloc de neglijat pentru o localitate rurală. În trimestrul IV al anului pe care tocmai l-am încheiat, vecinii noştri au raportat un plus de 189.000 lei, care a corectat secţiunea de funcţionare a bugetului local - ceea ce ţine de bunul mers al Primăriei şi serviciilor subordonate -, atât la venituri, cât şi la cheltuieli. Aceşti bani intraţi în vistieria publică provin de la firmele care activează pe teritoriul aşezării învecinate, după cum a arătat primarul Vasile Tudorel Miriţă, la şedinţa din 17 decembrie 2019. „Avem o serie de firme importante pe raza localităţii noastre, cărora noi le asigurăm accesul la utilităţi şi la infrastructură. Prin contribuţia acestora, şi bugetul comunei are venituri încasate mai mari, la sfârşit de an.”, a punctat şeful Executivului meritul persoanelor juridice la creşterea veniturilor proprii. 

Astfel, graţie acestei categorii de contribuabili, care datorează impozit pe venit, bugetul s-a rotunjit cu suma de 179.000 lei, faţă de aprobarea iniţială. Comunicarea conducătorului localităţii în faţa aleşilor a cuprins şi o depăşire înregistrată la încasarea taxei de salubritate cu suma de 10.000 lei. Din nou, edilul Miriţă are o raportare pozitivă în acest domeniu care altor omologi le dă mari bătăi de cap, din cauza restanţierilor la plata gunoiului. Din ce a înregistrat în plus prin comparaţie cu prognozele din momentul constituirii bugetului local, şeful Executivului a propus ca 5.000 lei, utilizaţi din surplusul generat de obligaţiile achitate de societăţile comerciale, să fie direcţionaţi către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Schitu Goleşti. Mai precis, banii reprezintă compensaţii băneşti pentru activitatea desfăşurată de membrii S.V.S.U. în 2019. „Au fost dotate cu extinctoare noi toate instituţiile publice, pentru că cele vechi erau expirate. S.V.S.U. a avut multe intervenţii în perioada anului 2019.”, a adăugat Vasile Tudorel Miriţă. 

 

The most visited gambling websites in The UK