Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Un om de afaceri, interesat să-şi facă o parcare de TIR-uri, a ajutat Primăria să-şi găsească un teren scăpat din evidenţe

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2449_4.jpg

Chit că Primăria îşi plăteşte oamenii regeşte, aceştia nu sunt în stare să depisteze bunurile municipiului   

După locuinţa din Vişoi, depistată de administrator, care a ajutat Primăria să-şi recupereze un imobil pierdut din evidenţe, s-a descoperit că proprietatea funciară a municipiului, în zona centurii, este mai mare decât se credea. Mai precis, autorităţile au descoperit că au un teren pe strada Grigore Alexandrescu, pentru care au şi primit o solicitare de concesionare de la o firmă interesată să-şi amenajeze o parcare. Cu o francheţe dezarmantă, primarul Liviu Ţâroiu a recunoscut că, şi în acest caz, nu oamenii săi merită laude pentru rotunjirea averii municipalităţii, ci, aşa cum se întâmplă mai mereu când ies la iveală proprietăţi neştiute, „l-a găsit cineva care voia să-l închirieze”. Dar că suprafaţa despre care s-a discutat la ultima şedinţă a Consiliului Local din 2019 este descoperită mai de mult timp. Chiar atât de mult nu este, de vreme ce, la sfârşit de octombrie, a fost preluată în domeniul public al Câmpulungului. 

Terenul, posibil să aparţină statului şi să fie străbătut de conducta de apă a centralei Schitu Goleşti  

Pe 31 octombrie 2019, fără comentarii legate de situaţia care a generat hotărârea ce trebuia aprobată, aleşii şi-au dat votul pentru completarea domeniului public al municipiului cu un teren de 6.724 metri pătraţi. O suprafaţă consistentă, care a intrat în averea Câmpulungului, fără explicaţii despre cum a fost găsită, cine a găsit-o şi de ce a găsit-o taman acum. Dar ne-a lămurit pe toţi Liviu Ţâroiu, două luni mai târziu, când o parte a acestui imobil a revenit pe ordinea de zi a Consiliului Local, pentru a fi concesionat prin licitaţie publică. Mai precis, o firmă este interesată să obţină de la Primărie 3.384 metri pătraţi, în scopul amenajării unei parcări pentru TIR-uri. Ca să-l servească pe privatul despre care primarul spunea amuzat că este autorul descoperirii, proprietara terenului a şi contractat un evaluator, care a stabilit un preţ minim al redevenţei: 1.114 lei/lună sau 13.368 lei/an. Ţâroiu şi-a pus oamenii să întocmească toate actele necesare organizării licitaţiei care… surpriză pentru particularul cu parcarea în plan, a fost amânată cel puţin o lună. 

Motivul: nu se cunosc prea multe despre pământul cu care Primăria s-a pricopsit din întâmplare. În special, nu se cunoaşte ce ascunde în adâncuri, unde ar fi îngropată, susţin opozanţii primarului, conducta de alimentare a centralei Schitu Goleşti, aflată sub presiune în permanenţă. Or dacă era aşa cum susţinea specialistul în Ape al liberalilor, nu numai că era exclusă orice intenţie de ridicare a unei construcţii, dar şi o parcare de vehicule grele ieşea din calcul. Mai mult, în graba ei de a-şi trece terenul în proprietate, pentru a-l pune ulterior la dispoziţia întreprinzătorului în transporturi, nu era exclus ca Primăria să fi încălcat dreptul statului de stăpânitor. Asta în situaţia în care, printr-o hotărâre de Guvern, imobilul a devenit proprietatea statului, în vederea construcţiei centralei de la Schitu Goleşti.

După Liviu Ţâroiu, conducta este pe partea cealaltă a străzii, aşadar, n-ar împiedica planurile investiţionale ale petentului care au declanşat procedura despre care relatăm. Cât despre apartenenţa terenului, „noi nu l-am găsit nicăieri”, susţine Liviu Ţâroiu. Dar „din asemenea dorinţe cauţi şi depistezi.” Numai că, nici în această situaţie, Primăria n-a depistat nimic, ci omul de afaceri în căutare de spaţiu. Totuşi, ca să nu-l pună pe cetăţean în încurcătură, dându-i un teren care este posibil să nu fie al Primăriei Câmpulung - şi, pe deasupra, străbătut de o conductă de apă! -, Liviu Ţâroiu a acceptat un răgaz de o lună, pentru documentare. Mai ales că nu dădea nimeni în clocot să facă lucrări din decembrie până în ianuarie. M.B. 

 

Evenimentul Muscelean