Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Banii rămaşi lui Proca i-au picat bine lui Matei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1529

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2446_21.jpgLunara actualizare a bugetului de venituri şi cheltuieli al Judeţului Argeş a inclus şi câteva localităţi muscelene care au primit ori au pierdut bani, după cum veţi vedea în cazul consăteanului lui Dan Manu. Florin Proca n-a fost „taxat” de finanţatorul judeţean prin retragerea ajutorului acordat realizării unei lucrări în comună, ci, pur şi simplu, a eşuat încercarea de selectare a constructorului. Fiind sfârşit de an, nu mai este timp nici pentru reluarea procedurii de achiziţie a serviciilor executantului unei investiţii de regularizare şi consolidare a unui pârâu care inundă zonele traversate, darămite pentru construcţia propriu-zisă. Aşa că banii luaţi de la Berevoeşti sunt transferaţi către Mihăeşti, unde era nevoie de o dotare urgentă.   

Localităţile muscelene care au mai avut nevoie de bani pentru PUG  

Programul privind elaborarea şi/sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale ale localităţilor şi a Regulamentelor Locale de Urbanism aferente este coordonat de Ministerul fost al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Printr-o adresă de la jumătatea lunii noiembrie a Direcţiei Amenajarea Teritoriului şi Urbanism s-a transmis decontul justificativ privind fundamentarea necesarului de alocaţii bugetare pe luna octombrie.                      

Iată în continuare cum se prezintă situaţia alocărilor de sume în Muscel, pentru realizarea programului respectiv, în anul 2019. Figurează pe lista aprobată la sfârşitul lunii noiembrie 36 de comune argeşene, din care opt sunt din zona de Nord. 

1.Albeştii de Muscel: 15.970 lei; 

2.Bughea de Jos: 15.970 lei; 

3.Bughea de Sus: 21.290 lei; 

4.Dâmbovicioara : 15.970 lei;   

5.Dragoslavele: 15.970 lei;

6.Mioarele: 20.000 lei;

7.Rucăr: 21.290 lei;  

8.Vlădeşti: 15.970 lei. 

Două comune muscelene au primit bani pentru drumuri 

Prin hotărârea adoptată de Consiliul Judeţean pe 28 noiembrie 2019 s-a produs din nou o repartizare de sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, sume care servesc finanţării cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, în acest an. Din Muscel au beneficiat de fonduri cu această destinaţie, alocate în funcţie de lungime şi de starea tehnică, comunele Hârtieşti şi Mioarele, fiecare cu câte un sprijin în sumă de 100.000 lei. Primarul Petre Andrei foloseşte banii în cadrul investiţiei de modernizare a drumului comunal DC 49A, iar colegul Damian Ion Poştoacă, pentru turnarea de îmbrăcăminte asfaltică uşoară pe drumuri de interes local. Uliţe nemodernizate, cărora le-a venit, în sfârşit, rândul la asfaltare. 

Se ia de la Berevoeşti şi se dă la Mihăeşti  

Încheiem cu o altă repartizare de sume, de data aceasta, din cote defalcate din impozitul pe venit din fondul constituit la dispoziţia Consiliului Judeţean. Aprobarea solicitată de Executivul judeţean pentru a distribui acest disponibil înfiinţat din cota de 7,5% din impozitul pe venit a privit doar două localităţi, ambele din Muscel. În acest caz, Berevoeşti pierde 20.000 lei, de care beneficiază Mihăeşti. Primarul Florin Bogdan Proca a anulat licitaţia pentru lucrarea de regularizare şi îndiguire a Pârâului Bătăia, prin urmare, nu mai are nevoie de toată suma alocată de Consiliul Judeţean. Astfel, va fi ajutat cu aceşti bani retraşi de la Berevoeşti omologul de la Mihăeşti, Gheorghe Matei, pentru a plăti o electropompă submersibilă pentru un puţ de apă forat în satul Valea Popii. Consiliul Local Mihăeşti înaintase, pe 18 noiembrie 2019, o adresă către forul judeţean, prin care a cerut ajutor în vederea achiziţionării dotării respective, întrucât „cea existentă nu mai funcţionează la parametrii necesari pentru satisfacerea nevoilor de alimentare cu apă.” Cum aleşii de la Berevoeşti au comunicat un disponibil de 20.000 lei, provenind de la investiţia precizată, doleanţa Mihăeştiului a fost rezolvată în această manieră.              

Amintim că o derogare de la Legea nr.273/2006 privind finanţele publice locale, impusă prin Legea nr.50/2019 privind bugetul de stat pe acest an, prevede posibilitatea repartizării către comune, oraşe şi municipii a cotei din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat, în 2019, aferentă fondului la dispoziţia Consiliului Judeţean. Astfel, prin hotărâre, cum a fost cea din 28 noiembrie 2019, consilierii judeţeni alocă sprijin financiar din fondul constituit la dispoziţia CJ pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală. Din aceeaşi sursă, judeţul ajută administraţiile din teritoriu pentru susţinerea cheltuielilor de funcţionare pe care acestea, în mod justificat, nu le pot finanţa din venituri proprii şi din sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale. M.B.

The most visited gambling websites in The UK