Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Singura brutărie din ţară cu cuptoare germane pe lemne, deschisă la Câmpulung

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2505

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Octombrie_2426_Clipboard03.jpgLa începutul lunii, s-a deschis prima brutărie artizanală din oraş, care este şi singura de acest fel din ţară, dotată cu cuptoare Germane Haussler pe lemne. Locaţia este pe strada Traian, mai sus de Lidl, lângă staţia de maxi-taxi, pe sensul de coborâre spre centru.

Procesul tehnologic constă în malaxarea ingredientelor de bază, doar făină cu apă, sare şi maia, care se lasă la dospit, apoi se frământă aluatul şi se lasă la crescut în coşuri de răchită, unde mai dospeşte jumătate de oră, luând forma coşului, şi se coace în cuptorul încins de lemnele de brad. După 40 de minute, pâinea capătă forma finală şi gustul desăvârşit al pâinii pe vatră, la foc de lemne.

Fiind o afacere de familie, deocamdată, chiar la făbricuţă se comercializează trei sortimente de pâine, urmând ca pe viitor numărul să crească. „Suntem o brutărie mică, cu o capacitate de 120-300 de pâini pe zi. Am deschis de la 1 octombrie. Programul este de luni până vineri, de la ora 10.00 la 18.00, iar sâmbăta, de la 10.00 la 14.00. Deocamdată, avem trei sortimente de pâine, după reţete germane. Albă, Intermediară Ţărănească şi Neagră. Intenţionăm ca vinerea şi sâmbăta să producem, în număr mic, 10-20 de pâini speciale, respectiv Pâinea Premium cu Alac (spelta), atât de benefică procesului de digestie al organismului. Vom încerca din noiembrie să introducem adevărata Pâine cu cartofi, adică procentul de cartof din aluat să fie cartofi fierţi şi pasaţi, fără alte urme de fulgi de cartofi sau premixuri. Este o afacere mică, de familie, producând o cantitate mică şi sănătoasă în schimbul producţiei mari, industrializate. Punem preţ pe calitate şi încercăm să readucem oraşului „Pâinea noastră cea de toate zilele”, hrana pentru suflet şi corp, înapoi în cultura culinară a primei capitale a Ţării Româneşti uitată de lume.”, ne-a declarat managerul afacerii. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK