Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Legende ale folclorului românesc concertează la Festivalul Naţional „Sus la munte, la Muscel”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2714

b_400_250_16777215_10_images_stories_1973_1973-13.jpgCasa de Cultură „Tudor Muşatescu”, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local  Câmpulung, Consiliul Judeţean Argeş, Casa de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu” şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, organizează, în perioada 16 - 17 aprilie 2015, a doua ediţie a Festivalului Naţional - concurs de muzică populară - „Sus la munte, la Muscel”, deschis copiilor şi tinerilor din România, Republica Moldova şi din comunităţile româneşti de dincolo de graniţe, cu vârsta cuprinsă între 14 - 25 ani. Festivalul concurs se va desfăşura pe două categorii de vârstă: 14 - 17 ani şi 18 - 25 ani, şi îşi propune să descopere, să încurajeze şi să promoveze tinerele talente din domeniul interpretării vocale a cântecului popular românesc, să identifice copiii şi tinerii care doresc să păstreze şi să promoveze valorile culturii tradiţionale româneşti pe plan naţional şi internaţional.
În urma preselecţiei vor participa în concurs, pentru secţiunea de interpretare vocală, 20 de concurenţi din judeţele Argeş, Dolj, Braşov, Gorj, Dâmboviţa, Suceava, Vâlcea, Mehedinţi, Botoşani, Sibiu, Maramureş şi din Republica Moldova.     Juriul va fi format din personalităţi din domeniul muzicii şi folclorului muzical românesc, preşedintele fiind binecunoscutul interpret şi profesor Gavriil Prunoiu, iar membrii vor fi lectori şi profesori universitari doctori de la Universităţile din Bucureşti, Craiova, Braşov şi Piteşti. Se vor acorda câte trei premii şi două diplome pentru fiecare categorie de vârstă, concurentul care a obţinut cel mai mare punctaj din partea juriului, indiferent de categoria de vârstă la care participă, va câştiga Trofeul festivalului, care poartă numele profesorului Gavriil Prunoiu.
Concursul va debuta joi, 16 aprilie, începând cu ora 18.00, iar după concurs vor cânta în recital Tita Bărbulescu, Georgel Nucă, Diana Călinescu, Elena Sima şi Mihaela Chiriţescu. A doua zi, vineri, 17 aprilie, tot de la ora 18.00, vor avea loc festivitatea de premiere şi Gala laureaţilor, după care vor urma recitaluri susţinute de Petrică Mâţu Stoian, Gavriil Prunoiu şi Grupul „Doruri Muscelene”, Graţian Bădescu şi Lucica Baci Bican. Evenimentul va avea loc în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu”.

Prima ediţie, un adevărat succes
Anul trecut, prima ediţie a festivalului-concurs a fost un real succes, fiind bine primit de publicul câmpulungean, în ambele seri, sala Clubului ARO fiind aproape plină. În prima seară, pe 24 aprilie 2014, au putut fi admiraţi copiii cu vârstele între 11 şi 14 ani, care, plini de emoţie, au încântat publicul interpretând o doină, urmată de o altă melodie populară, la alegere, acompaniaţi de Orchestra „Doina Argeşului”, condusă de dirijorul Virgil Iordache. La această categorie de vârstă au participat 11 artişti în devenire, din Argeş, Suceava, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov. Prima zi de festival s-a încheiat cu recitalul Mariei Ionescu Căpitănescu, Eugeniei Moise Niculae şi a lui Gavriil Prunoiu, împreună cu „Doruri Muscelene”. A doua zi de concurs a fost dedicată concurenţilor cu vârste între 15 şi 18 ani, 10 tineri talentaţi veniţi din întreaga ţară s-au întrecut la această categorie pentru un premiu. După încheierea concursului, atmosfera a fost întreţinută de celebri interpreţi de muzică populară, care au încântat publicul prezent în sala de spectacole a Clubului ARO şi au stârnit ropote de aplauze: Simona Dinescu, Elisabeta Turcu şi Dinu Iancu Sălăjanu. Seara de sărbătoare a fost încheiată cu festivitatea de premiere, pentru talentul lor, toţi copiii primind din partea organizatorilor o diplomă şi o medalie cu simbolurile festivalului, coordonat şi prezentat cu măiestrie de Liviu Iana.

The most visited gambling websites in The UK