Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Elena Lasconi: „Domnule primar, măcar acum, la final de mandat, RESPECTAŢI LEGEA!”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 943

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_august_2508_5.jpgElena Lasconi, preşedintele Uniunii Salvaţi România, Filiala Câmpulung, i-a cerut primarului Liviu Ţâroiu, „ca măcar acum, pe final de mandat, să respecte legea”. „În urma unei înţelegeri făcute în afara cadrului legal între mai multe persoane din conducerile filialelor locale ale partidelor din Câmpulung, în zona de publicitate restrânsă din centrul municipiului, unde este interzisă orice formă de publicitate, cu excepţia celor făcute în asociere cu Municipiul Câmpulung, s-au amplasat ilegal meshuri ale PSD şi PNL, inclusiv ale primarului Liviu Ţâroiu”, a transmis Elena Lasconi. Aceasta a participat la consultarea de la Primărie şi s-a opus acestei înţelegeri, semnalând că este nelegală amplasarea bannerelor electorale în zona istorică a Câmpulungului, trimiţând şi o adresă în acest sens administraţiei locale, Instituţiei Prefectului Judeţului Argeş, dar şi Autorităţii Electorale Permanente - Filiala Sud Muntenia.

Semnat pe 10 august 2020, iată ce a transmis Elena Lasconi în documentul depus la Primărie: „Domnule primar, Uniunea Salvaţi România - Filiala Câmpulung, în temeiul dispoziţiilor articolului 49, alineatul 2, din Regulamentul Local de Publicitate, aprobat prin H.C.L. nr. 96/2017, aprobată de Consiliul Local al Municipiului Câmpulung, solicităm să dispuneţi măsura îndepărtării meshurilor publicitare amplasate ilegal în zona de publicitate restrânsă a Municipiului Câmpulung. 

Aşa cum am arătat în adresa noastră, din 1.08.2020, pe data de 31.07.2020, subsemnata Elena Lasconi a fost invitată la Primăria Câmpulung, la o întâlnire cu Primarul şi mai multe persoane din conducerile filialelor locale ale formaţiunilor politice active în Municipiul Câmpulung, având ca obiect declarat discutarea respectării actelor normative în vigoare cu privire la publicitatea electorală şi preelectorală.

În cadrul întâlnirii, s-au adoptat prin vot mai multe „rezoluţii”, care încalcă dispoziţiile legale în vigoare şi la care m-am opus, rezoluţii referitoare la care arată că:

1.1.Hotărârile luate într-un astfel de cadru, de către persoane care nu exercită vreo autoritate publică, nu au temei legal.

1.2.În special, hotărârea de a permite afişarea de meshuri în zona de publicitate restrânsă a Municipiului, sub pretextul că acestea ar fi/vor fi afişate pe clădiri proprietate privată, contravine dispoziţiilor articolului 9, din Legea nr. 185/2013 şi articolului 9, din Regulamentul Local de Publicitate, care nu disting cu privire la regimul proprietăţii clădirilor pe care s-ar afişa mijloacele de publicitate.

În urma acestei înţelegeri nelegale, în zona de publicitate restrânsă au fost amplasate mai multe meshuri ale PSD şi PNL, dintre care două chiar ale primarului în funcţie - pe strada Negru Vodă - unul, pe Hotelul „Muscelul” şi altul pe un imobil din apropierea magazinului Altex. 

Domnule Primar, măcar acum, la final de mandat, RESPECTAŢI LEGEA!

Preşedinte U.S.R. Câmpulung, Elena Lasconi.”

The most visited gambling websites in The UK