Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Florimar înfruntă Roloplast, pentru podeţele şi rigolele de pe DC 41C Pârşeni 2, la Poienari

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 739

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2437_39.jpgAutorităţile de la Poienarii de Muscel n-au finalizat încă procedura menită să producă un câştigător al contractului de reparaţie a unui drum comunal, care n-a fost făcut în întregime în cadrul unei lucrări anterioare. În caz că executanţilor le atrăgea atenţia valoarea estimată de 1.268.375,78 lei, aceştia erau invitaţi să se înscrie la licitaţia anunţată la sfârşitul lunii august. În ce constă contractul pus „la bătaie”? În actualizarea restului de executat şi completarea lucrărilor de modernizare a drumului comunal DC 41C Pârşeni 2. Executivul condus de Ion Banzea urmăreşte să selecteze constructorul care oferă preţul cel mai scăzut pentru execuţia lucrărilor comandate de autoritatea contractantă. 

O primă categorie de lucrări o reprezintă podeţele tubulare, pentru asigurarea scurgerii apelor transversal, fiind proiectate: un podeţ tubular Ø 400 mm, cu o lungime de 9,20 m; un podeţ tubular Ø 600 mm, cu o lungime de 5 m; două rigole carosabile acoperite cu elemente prefabricate, cu lungimile de 10 m, respectiv 7 m. În acest caz, intervenţiile impuse executantului constau în:  lucrări pregătitoare; executarea fundaţiei podeţelor; montarea tuburilor prefabricate; executarea timpanelor (beton, cofraje, armături); hidroizolaţii. Anunţul autorităţilor de la Poienarii de Muscel conţine şi o serie de condiţii de care constructorul trebuie să ţină seama. De pildă, în ceea ce priveşte armarea betonului, „armătura trebuie tăiată, îndoită, manipulată, astfel încât să se evite: deteriorarea mecanică (de exemplu: crestături, loviri); ruperi ale sudurilor în carcase şi plase sudate; contactul cu substanţe care pot afecta proprietăţile de aderenţă sau pot produce procese de coroziune. Armăturile care se fasonează trebuie să fie curate şi drepte, în acest scop se vor îndepărta eventuale impurităţi de pe suprafaţa barelor.”

La capitolul „montarea tuburilor de beton armat prefabricat, tuburile necesare podeţelor se montează cu macaraua pe pneuri de 9,9 tf., pe radierele de beton executate, fixându-se definitiv prin beton de pozare. Executarea lucrărilor de cofrare şi decofrare pentru elevaţia timpanelor: Înainte de începerea operaţiei de montare a cofrajelor se vor curăţa şi pregăti suprafeţele care vor veni în contact cu betonul ce urmează a se turna. Montarea cofrajelor va cuprinde următoarele operaţii: trasarea poziţiei cofrajelor; asamblarea şi susţinerea provizorie a panourilor; verificarea şi corectarea poziţiei panourilor; încheierea - legarea şi sprijinirea definitivă a cofrajelor. 

Alte lucrări incluse în proiectul care îl completează pe cel anterior sunt şanţurile şi rigolele pereate, plus rigolele carosabile. Descrierea oferită de instituţia care a comandat investiţia despre care relatăm arată astfel. „Pentru asigurarea scurgerii apelor longitudinal, pe drumurile comunale în discuţie s-au proiectat: şanţuri şi rigole pereate; şanţuri de pământ. Fazele de execuţie a acestor lucrări sunt: pichetarea şi executarea săpăturilor; turnarea betonului. Pichetarea lucrărilor se face prin materializarea axei lucrării, în funcţie de axul drumului, precum şi implementarea unor repere de nivelment.”

Lucrarea de aproximativ 1,27 milioane de lei şi-o dispută doi constructori, unul înscris la licitaţie ca ofertant unic, celălalt, într-o asociere. Florimar Construct Total SRL (reprezentant Florea Ene), din Piteşti, înfruntă asocierea formată din Roloplast Tehnoconstruct SRL (reprezentant Alin Popa), din Geamăna, lider de asociere, şi Construct Steel Market SRL (reprezentant Aurel Mitrea), din Valea Mare Podgoria, cu rol de asociat. Rămâne de văzut cine este câştigătorul pe care îl vor anunţa edilii de la Poienarii de Muscel. M.B.

The most visited gambling websites in The UK