Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Şeful revoluţionarilor, eliberat din puşcărie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3000
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/1776/revolutionar.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/1776/revolutionar.jpg'

revolutionar.jpgLa mai mult de un an de când Serafim Cotenescu  încearcă să convingă instanţele că poate fi cercetat şi în libertate, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie Bucureşti i-au făcut un cadou de Paşte fostului lider al revoluţionarilor din Câmpulung. Începând de pe 26 aprilie 2013, Înalta Curte de Casaţie a admis cererea de liberare provizorie sub control judiciar, după ce pe 12 aprilie s-a amânat cauza. Atât câmpulungeanul, cât şi ceilalţi doi arestaţi, George Costin şi Mihai Bolocan, au fost eliberaţi, condiţionaţi fiind de anumite restricţii. Astfel, aceştia sunt obligaţi să se prezinte la organul de urmărire penală şi la instanţa de judecată ori de câte ori vor fi chemaţi, să se prezinte la organul de poliţie din Câmpulung, conform programului de supraveghere, să nu-şi schimbe locuinţa fără încuvinţarea instanţei care a dispus măsura, să nu deţină şi folosească niciun fel de arme. În plus, Cotenescu nu are voie să se apropie de părţile vătămate, membrii familiilor acestora, funcţionari SSPR, martori şi experţi, să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect, şi să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele. Serafim Cotenescu a părăsit Penitenciarul Colibaşi imediat după procesul de vineri şi se află în Câmpulung.

Serafim Cotenescu nu are voie să părăsească Câmpulungul

Şeful revoluţionarilor câmpulungeni a fost arestat preventiv anul trecut, când procurorii DNA Piteşti au descins la sediul Asociaţiei 22 Decembrie Câmpulung Muscel, care se află în Primărie, şi a fost trimis în judecată la Tribunalul Argeş, fiind acuzat de următoarele infracţiuni: folosirea influenţei ori a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine de bani sau foloase necuvenite şi constituirea unui grup infracţional organizat. Mai precis, între anii 2009-2010, Costin George, preşedintele Asociaţiei 1989 Metrou România, împreună cu preşedintele Asociaţiei 22 Decembrie Câmpulung Muscel, împreună cu alţi lideri revoluţionari au constituit un grup infracţional, în scopul obţinerii de beneficii financiare în perioada în care persoanele deţinătoare de certificate de revoluţionar în baza Legii 42/1990 au formulat cereri pentru preschimbarea lor şi obţinerea de avederinţe în baza cărora obţineau indemnizaţiile de revoluţionar.
Serafim Cotenescu a fost la un pas de eliberare pe 8 ianuarie, când Curtea de Apel Piteşti a admis cererea acestuia de a înlocui măsura arestului preventiv cu una mai blândă şi a dispus punerea în libertate. Pe 17 ianuarie, însă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti a admis recursul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciului Teritorial Piteşti şi a respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea formulată de Serafim Cotenescu. Iată că, la trei luni distanţă, acelaşi for judecătoresc i-a „semnat” eliberarea câmpulungeanului, care va fi cercetat fără a fi nevoie să stea după gratii.

The most visited gambling websites in The UK