Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

UPIT îi decernează lui Viorel Jinga titlul “Doctor Honoris Causa”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 396

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Ianuarie_2551_Clipboard10.jpgUniversitatea din Piteşti îi decernează, vineri, 15 ianuarie 2021, titlul de “Doctor Honoris Causa” profesorului universitar doctor Viorel Jinga, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Titlul este acordat pentru contribuţii esenţiale la dezvoltarea învăţământului medical românesc şi argeşean, la propunerea corpului profesoral al Departamentului de Asistenţă Medicală şi Kinetoterapie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe, Educaţie Fizică şi Informatică. Evenimentul va avea loc de la ora 11.00, în sala de festivităţi a Universităţii din Piteşti, corpul central. 

Prof. univ. dr. Viorel Jinga are 58 de ani, este născut în Poienarii de Muscel, este medic primar urolog, doctor în ştiinţe medicale. Conform CV-ului, este coordonator în peste 20 de proiecte şi granturi de cercetare naţionale şi internaţionale, autor a 45 de articole publicate în jurnale indexate ISI, investigator principal în peste 25 de trialuri clinice. De asemenea, a primit 14 premii şi distincţii naţionale şi internaţionale pentru activitatea profesională, printre care se numără Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, oferit de preşedintele României în decembrie 2019, şi Premiul „Carol Davila” pentru Medicină.

Din februarie, anul trecut, Viorel Jinga a fost ales rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, pentru perioada 2020-2024, surclasându-l pe contracandidatul său, Adrian Streinu Cercel. Isabela FILIP

 

The most visited gambling websites in The UK