Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

RCS&RDS a cumpărat AKTA

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1075

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_august_2506_28.jpgConform Ziarului Financiar, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care RCS&RDS / Digi, compania care domină autoritar pieţele locale de internet fix şi televiziune, cu o cotă pe fiecare segment de circa 50% după numărul de clienţi, a preluat, în luna decembrie a anului trecut, grupul AKTA - cel mai mare jucător independent din piaţa de cablu - şi un alt jucător afiliat mai mic, pentru aproape 77 milioane de euro.

Concret, trecerea la reţeaua RCS&RDS urmează să fie finalizată în trei ani de la aprobarea tranzacţiei, timp în care compania intenţionează să migreze mai mult de 95% dintre clienţii preluaţi la o infrastructură de fibră optică. În plus, RCS&RDS anunţă că va oferi tuturor clienţilor posibilitatea de a beneficia de pachetele şi preţurile oferite clienţilor existenţi şi nu va majora preţurile pentru o perioadă de trei ani. Conform datelor Ziarului Financiar, este vorba de aproximativ 300.000 - 400.000 de clienţi (cu un număr mai mare de abonamente la TV şi internet fix în principal). Totodată, RCS&RDS şi-a mai asumat pentru o perioadă de cinci ani obligaţia ca în cazul în care nu ajunge la un acord comercial cu orice furnizor de canale TV pentru retransmiterea respectivelor canale în pachetul de bază al RCS&RDS, atunci să ofere respectivului furnizor posibilitatea ca acestea să fie incluse în extra - opţiuni ale RCS&RDS, ce vor fi oferite clienţilor RCS&RDS în schimbul plăţii unui tarif suplimentar, care va fi în principal stabilit de către furnizorul de Canale TV.

Operatorul de cablu, Internet şi telefonie AKTA, prin cele două firme care formează grupul, este activ şi în Argeş, mai ales că printre acţionarii la Digital Cable Systems, societatea care deţine licenţa audiovizuală, se află şi afacerişti din judeţ. Cei mai cunoscuţi sunt piteşteanul Gheorghe Văsâi, deţinătorul Grupului Girexim-Financiar Urban şi câmpulungeanul Gheorghe Pristavu, administratorul Intex Prim. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK